Valentinov afrodiziak

Hrana, ki ti bo pomagala zapeljevati ...

14. 2. 2010

Šparglji

Da so šparglji močan afrodiziak, je splošno znano že vse od 17. stoletja, ko jih je začel Nicolas Culpeper predpisovati tistim, ki jih je telesno poželenje pustilo na cedilu. V 19. stoletju naj bi z njimi dobesedno pitali ženine, da so svojim mladim ženam na poročno noč lahko ustregli z maratonskim seksom.

Čokolada

Čokolada ni samo izvrstnega okusa, slastna in že sama po sebi zapeljiva, ampak naj bi vplivala tudi na osrednji živčni sistem, ki dviguje naše razpoloženje. Hkrati naj bi pomirjala tudi naše strahove ter nam tako dvigovala samozavest – popolno za osvajalski pohod na valentinovo.

Banane

Banane so prav okusne, vsebujejo pa tudi encim, ki naj bi izboljševal moško posteljno akcijo, in so bogate z vitaminom B, ki naj bi blagodejno vplival na tvorbo spolnih hormonov. Poleg tega jih povezujemo s prvima ljubimcema, Adamom in Evo – po islamskem mitu naj bi za zakrivanje svojih spolovil uporabljala bananine liste.

Kava

Visoka raven kofeina in drugih alkaloidov je kavi prinesla sloves pijače, ki naj bi blagodejno vplivala na dolžino seksualnih seans. Ne pretiravaj – lahko postaneš preveč živčna.

Fige

Izvorno so fige iz Sirije, že stari Grki pa so jih častili kot sveto hrano, ki je bila povezana s plodnostjo. Tako naj bi tudi po vsaki letini fig sledilo tudi ritualno predajanje spolnim radostim. S figami naj bi bila obsedena tudi Kleopatra.

Ostrige

Podobno kot fige naj bi tudi ostrige močno spominjale na vlažno žensko mednožje. So pa tudi bogate z vitamini, minerali, beljakovinami in cinkom, kar naj bi dvigovalo moško spolno poželenje. Casanova naj bi vsako jutro pojedel 50 surovih ostrig, znano pa je, da je bil v postelji nenasiten in izjemen ljubimec.

Paradižniki

Francozi so jih med renesanso poimenovali 'pommes d’amour' ali jabolka ljubezni, zaradi slovesa afrodiziaka pa so jih puritanci v tistem času prepovedovali.

Jagode

Rdeče, sočne, slastne jagode so vzgojili Rimljani že 200 let pred našim štetjem, kot afrodiziak pa se uporabljajo že vse od 13. stoletja. V srednjem veku so juho iz jagod in kisle smetane tradicionalno postregli mladoporočencem. Poleg tega naj bi bila jagoda tudi simbol Venere, boginje ljubezni. Jagode in šampanjec – popolna hrana na valentinovo.

Vir: Lisa