Vabljena k vpisu na seminar: Ustvari svoj film!

Dramska šola Barice Blenkuš vabi k vpisu na praktični filmski seminar za začetnike vse, ki so stareši od 15 let.

28. 1. 2011

Seminar bo potekal od petka, 4. marca, do nedelje, 6. marca 2011.

Kaj se boš naučila?

Intenzivni praktični video seminar je vsebinsko zasnovan tako, da omogoča vsem udeležencem seminarja praktično spoznavanje z digitalno kamero (ali kamero na mobilnem telefonu) ter ključnih pomembnih zakonitosti filma: scenaristike, snemanja in montaže.

Naučila se boš, kako napisati scenarij za svoj kratki video, kako se lotiti semanja, kako kadrirati, kako poiskati in delati z igralci in kako domači video spremeniti v umetniški izdelek, ki si ga boš ti (in tvoja mala - ali velika - javnost) z veseljem ogledala.

Na seminarju boš lahko realizirala svojo filmsko idejo: po svoji zgodbi boš lahko oblikovala in napisala scenarij, se pripravila na snemanje in svoj film tudi posnela. Nimaš kamere? Ni problema, svoj film lahko posnameš tudi na mobilni telefon, fotoaparat ... Kakorkoli se boš tega lotila – na video seminarju te bodo opremili z znanjem, da se boš lahko svojih filmskih idej lotila še z večjim veseljem.

Kdo vodi seminar?

Seminar vodi Nejc Levstik, maturant Gimnazije Poljane v Ljubljani.

Kljub mladosti je ustvaril že 15 igranih, eksperimentalnih in dokumentarnih filmov. Nadarjenost, strokovnost in kakovost njegovega dela je prepoznala žirija filmskega festivala ZOOM, kjer je kar dvakrat zapored dobil nagrado 'srebrna klapa' ter žirija festivala Videomanija, kjer je prav tako že dvakrat zaporedoma prejel plaketo za najboljši film po izboru mladinske žirije.

Na mednarodnem filmskem festivalu v Karlovcu je prejel nagrado za najboljši tujejezični film. Dramsko šolo Barice Blenkuš je Nejc Levstik obiskoval 8 let, za jubilej ob 20.letnici šole pa je posnel predstavitveno-dokumentarni film.

Kje se lahko prijaviš?

Vse do 28. februarja letos se lahko prijaviš na dramski šoli Barice Blenkuš, Rozmanova 12, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti: info@dsbb.si ali po telefonu: + 386 (0)51 304 351.

Število vpisnih mest je omejeno.

Nagradno vprašanje

Če te delavnica Nejca Levstika mika, se lahko s pravilnim odgovorom na nalsednje vprašanje (in nekaj sreče pri žrebu) poteguješ za izdaten popust sicer plačljive delavnice Ustvari svoj film!

Delavnico vodi Nejc Levstik, ki je je obiskoval Dramsko šolo Barice Blenkuš:

  • a. 1 leto
  • b. 2 leti
  • c. 8 let.

Namig: ... boš našla višje v naši novici!

Nagrada: je 50% popust za delevnico (naložba v tvoje znanje produkcije filmov bo tako znesla le še 80€).

Svoj odgovor pošlji na že znani nagrade@adriamedia.si (pripiši svoje ime, priimek, naslov in telefonsko številko). Žrebali bomo čez slabih 14 dni!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri