Vabilo k ogledu dokumentarnega filma Pedro Opeka Dober prijatelj

V kulturno-umetniškem programu Televizije Slovenija so pripravili dokumentarni film z naslovom Pedro Opeka Dober prijatelj, avtorja Jožeta Možine. Na sporedu bo na božični dan ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija.

24. 12. 2011

Film je ena najlepših zgodb našega časa saj govori o resničnem bratstvu in o posebnem človeku, Pedru Opeki, ki od leta 1989 na smetišču milijonske prestolnice Atananarivo na Madagaskarju rešuje najrevnejše od najrevnejših.

Takrat je namreč tam v kužnem smradu in popolnem razčlovečenju živelo na tisoče odraslih in otrok. Opeka jim je pomagal vrniti človeško dostojanstvo in iz teme smetišča skupaj z njimi gradi novo družbo - kulturo dobrih prijateljev.

V urejenih vaseh s šolami, vrtci in igrišči živi že več kot 23.000 nekdanjih smetiščarjev in brezdomcev, še četrt milijona pa jih je že bilo deležnih pomoči Dobrih prijateljev ...

Scenarij in režija: Jože  Možina, snemalci: Jože Jagrič, Jože Možina, Stane Kerin, glasbeni opremljevalec: Blaž Šivic, grafična oblikovalca: David Brinowetz, Miroslav Matanović, prevajalci: Janez Mesec, Rok Gajšek, Tantely Ralaibeza Urbančič

25. decembra ob 20. uri na TVS 1

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri