Najboljša TEDENSKA rutina, ki ti bo 100% pomagala pri OSEBNI RASTI (razkriva wellness strokovnjakinja)

Če se tudi ti izgubljaš v morju idej, ki jih nikoli ne uresničiš, si moraš nujno prebrati tole 👇! 

Najboljša TEDENSKA rutina, ki ti bo 100% pomagala pri OSEBNI RASTI (razkriva wellness strokovnjakinja) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2020

Laura Flanary je učiteljica otrok s posebnimi potrebami, v svojem prostem času pa se ukvarja z bloganjem, vloganjem, organizacijo dogodkov in zdravo prehrano! 

Ufff, tole pa je dolg seznam, se strinjaš? Le kako ji to uspe? 

Laura je iskreno priznala, da je v bistvu izjemno kaotičen človek, ki ima vedno polno glavo skrbi. Prav zaradi tega je nujno potrebno, da ta svoj nered organizira sistematsko in se tega sistema tudi pridno drži!

V svoj vsakdan je postopoma uvajala posebne rutine, ki so ji pomagale k večji organiziranosti, postala je veliko bolj mirna in sedaj lahko ponosno reče, da vse prepreke zmore brez naporov. Poglej, kako 👇:

#1 JUTRANJA RUTINA

Ker so njena jutra precej naporna, se zbudi ob točno določeni uri, da pred vsemi obveznostmi ujame trenutek zase. Tri dni v tednu vstaja ob 4.40 in v miru telovadi, ostale dni pa se zbuja ob 5.30. V tem času si opere lase in si pripravi zajtrk.

Laura poudarja, da je vstajanje ob enakih urah izjemnega pomena, prav tako pa ne smemo zanemarjati odličnega zajtrka. Oboje mora postati rutina za naše telo, saj ga s tem umirimo, hkrati pa pripravimo na nove izzive.

#2 DNEVNA RUTINA

Pomembno je, da ta del dneva preživiš zunaj in v pogonu. Aktivnost je za tvoje telo izjemnega pomena, zato je tudi po napornem dnevu v službi ne zanemarjaj.

Obvezno jo vključi v svojo dnevno rutino, odlično bo že to, če boš namesto avtomobila ali dvigala raje uporabila svoje noge.

#3 VEČERNA RUTINA

Laura se na koncu dneva sooča s polno glavo misli, in prepričani smo, da ti je situacija še kako poznana. Zanjo je tako večerna rutina najbolj ključnega pomena, saj z njeno pomočjo svoje telo pred spanjem umiri in si zagotovi počitek.

Da ji to tudi v resnici uspe, od določene ure dalje na svojih elektronskih napravah več ne uporablja modre svetlobe, svojo hišo pa je opremila z žarnicami, ki ob določeni uri menjajo svetlobo na rdečo, ki je za človeka bolj prijazna.

S to spremembo svetlobe Laurino notranjo stikalo zazna, da je čas za umiritev možganov, kar ji omogoča miren preostanek dne. V vsakem dnevu tudi najde nekaj pozitivnega in se za to zahvali, nato pa mirna zaspi.

#4 VIKEND RUTINA

Ob vikendih Laura vse posveča temu, da se 100% sprosti. Nakupe za teden, ki prihaja, vedno opravi v petek popoldne ali v soboto zjutraj, ob nedeljah pa kuha in pospravi hišo. 

Kot vidiš, ima določene dele svojih dni popolnoma organizirane, kar ji omogoča svobodo takrat, ko to potrebuje!

Se boš takšnega načina organiziranja časa lotila tudi sama? 🤔Zaupaj nam v komentar!

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Kate in William objavila čustvene fotke otrok, in OMG kako je ODRASEL mali Louis

Priporočamo tudi: Je normalno, da so moje sramne ustnice TEMNEJŠE barve? (odgovarja ginekologinja)