V Slovenijo prvič prihaja tudi Billy Idol

Naglo se bliža datum prvega koncerta rockovske ikone na slovenskih tleh. Billy Idol bo nastopil v ljubljanski Hali Tivoli v četrtek, 24. junija.

2. 6. 2010

Britanski pevec, pisec besedil in rock ikona Billy Idol bo prvič nastopil z novim udarnim bandom to poletje na velikih glasbenih festivalih po vsej Evropi, ter kasneje še v severni Ameriki.

V dobri družbi

Poleg njegovih dolgoletnih sodelavcev – avtorja in kitarista Stevea Stevensa, Stephena McGratha na bas kitari in Dereka Sheriniana na klaviaturah, se bosta Idolu pridružila še priznani kitarist Billy Morrison in bobnar Jeremy Colson. Morrison, eden od ustanoviteljev skupine Camp Freddy in vodja zasedbe Circus Diablo, je prej igral v skupini Cult, Stimulator, Doheny in Into a Circle, medtem, ko je Colson Morrisonov sodelavec v Circus Diablo in je znan po svojem delu z Steve Vaiom, od leta 2002.

Izjemen renome

Billy Idol se je v zgodovino popularne glasbe zapisal s fascinantno zbirko pop-rock uspešnic, s katerimi je osvojil plesišča, TV in radijske postaje, ter na največjih tržiščih  visoka mesta na lestvicah popularnosti s pesmimi: ‘Dancing With Myself’, ‘Hot In The City’, ‘White Wedding’, ‘Rebel Yell’, ‘Eyes Without A Face’, ‘Flesh For Fantasy’, ‘To Be A Lover’, ‘Cradle of Love’, ‘Mony Mony’, ‘Don’t Need a Gun’, ‘Sweet 16’, ‘LA Woman’ … in si pridobil veliko bazo zvestih fanov po vsem svetu.

Nekaj tega bomo slišali

Billy Idol bo na turneji izvajal klasike iz svoje dolgoletne kariere.

Kot vodja skupine Generation X, ki je bila odgovorna za začetek mladega kulta, je bil eden od prvotnih britanskih punkerjev, ki je dal rock glasbi brco v rit s klasikami kot so: ‘Ready, steady, Go’, ‘Wild Youth’, ‘Your Generation’ in ‘Dancing With Myself’, ki so zaznamovale prehod v Idolovi solo karieri, kot se je pokazalo v remiksani različici na leta 1981 izdanem ‘Don’t Stop’ EPju.

Prvič tudi v Sloveniji

Legendarni rocker bo poletno turnejo 2010 začel z nekaj koncerti v Rusiji, nadaljeval na Švedskem in Finskem, ter že drugič nastopil na festivalu Download v Donington Parku v njegovi rodni Veliki Britaniji. Evropska turneja vključuje še več koncertnih datumov v Nemčiji, Švici, Nizozemski, ter med drugim tudi koncert v Srbiji, Makedoniji, na Češkem, v Grčiji in nenazadnje prvič v Sloveniji.

O bližajočih se nastopih je Billy izjavil:

“Prihajam oborožen z mojim punk rokenrol energičnim nastopom, s Stevom Stevensom in vsemi mojimi največjimi uspešnicami ter nekaj presenečenji. Odlična zabava bo!”

Več o evropski turneji, pa tudi sicer: tukaj in tukaj!