V sebi prebudi dobro vilo

Iz svoje notranjosti zvabi na dan čarovniške moči, kajti tvoje želje se lahko začnejo uresničevati že danes. S pomočjo dobrih vil, ki ti pošiljajo energijo v obliki vilinskih simbolov, se bo vsak delček postavil na pravo mesto.

30. 10. 2008

Avtorica vilinskih simbolov Marjetka Jeršek jih je ‘priklicala’ iz vzporednega vilinskega sveta, v katerem bivajo dobre vile. Vilinska bitja imajo poslanstvo, da drugim bitjem pomagajo v vsakem trenutku življenja, le prositi moraš za pomoč. “Vilinski simboli delujejo, tudi če vanje ne verjameš,” trdi avtorica na osnovi sedemletnih izkušenj z ljudmi, ki so že izboljšali življenja.

Poskusiti ni greh

“Vnesi ščepec magije v svoj vsakdan in opazuj spremembe, ki jih bodo vilinski simboli prinesli v tvoje življenje,” ti svetuje Jerškova. Če v vilinske moči ne verjameš, ti pola­gamo na srce, da kljub temu poskusiš, če ne drugega, vsaj iz radovednosti. Seveda pa ne pozabi, da se moč skriva v tebi. Če boš verjela, da se bo tvoje življenje obrnilo na bolje, se tudi bo.

Nezavedno delovanje

”Poseben čar vilinskih simbolov je, da ne delujejo samo na mentalni ravni, ampak tudi nezavedno,” trdi Jerškova in pojasni, da z risanjem simbola izraziš željo po spremembi. Da bi se tvoja želja začela uresničevati, moraš imeti simbol shranjen v svoji avri, potem pa nanj lahko po zabiš. In zakaj deluje tudi takrat?

“Deluje zato, ker tvoja podzavest pozna na mero in ve, kaj si želiš.” In ker je globoko v tebi zasidrana

močna želja po uspehu, se pozitivne energije stekajo v tvojo bližino.

Opazovanje sprememb

Da simbol deluje, ga moraš imeti v svoji bližini, nato pa ti ne preostane drugega, kot da opazuješ njegovo delovanje. A naj te opozorimo, da se njegova moč ne pokaže vedno takoj.

“To je odvisno od tvojih omejitvenih prepričanj,” pravi Jerškova, ki ti polaga na srce, da poskusiš. “Dovoli si osebno izkušnjo. Vilinski simboli ne morejo škodovati, saj delujejo v vsesplošno dobro.” Z njimi namreč ne vplivaš le na svoje življenje, ampak tudi na življenja drugih. Če bi rada pozitivno vplivala na ljubljene osebe, jim lahko simbol podariš; energija se namreč ustvari, ko simbol rišeš z mislijo na to osebo, ko ga podariš, pa se energija prenese nanj.

Odklenjena energija

”Vilinski simboli so ključi energij v NAS, kot delujoč duh iz naše notranjosti, ki pomaga priti v stik z energijo, ki jo potrebuješ za delovanje. Z njihovo pomočjo začneš na dogajanje okrog sebe gledati z drugačnimi očmi,” pravi avtorica, ki bi jo lahko poimenovali kar poslanka vilinske energije. Ustvarila je namreč več kot 200 vilinskih simbolov, ki predstavljajo pozitivne lastnosti in še neodkrite potenciale … Vse to se skriva tudi v tebi! “Vilinski simboli so usmerjevalci pozornosti,” pravi in pojasni, da vsako čustvo, ki ga gojiš v sebi in o njem razmišljaš, prej ali slej preide v tvojo podzavest in od tam tudi deluje.

Poglobljen študij

Več o vilinskih simbolih lahko izveš v knjigah avtorice Marjetke Jeršek: KanDeLar – Slovar vilinskih simbolov, KanDeLar Dve ali Nirulan – Vilinska čarobna knjiga, kot zanimivost pa si preberi še knjigo Totemske živali. Vse knjige so izšle pri založbi Stella.

Pestrost energij

Avtorica vilinskih simbolov ti polaga na srce, da bela vilinska ene­rgija daje novo upanje v težkih trenutkih, zato v obdobju, ko potrebuješ izdatno moč, nariši več simbolov skupaj.

Če se ti zdi težava zares velika, si pomagaj s kombiniranjem simbolov tistih vrlin, za katere misliš, da ti primanjkuje moči. “Simboli se lahko kombinirajo. Dovolj je, če narišeš skupaj od pet do osem simbolov,” pravi Jerškova in dodaja, da jih lahko skupaj postaviš še več. Ko boš narisala kombinacijo simbolov, boš izrazila namero po spremembah na bolje. Ti vilinski simboli se bodo okrepili in začeli delovati glede na to, koliko njihove pomoči potrebuješ. Začeli bodo spreminjati miselne vzorce in premagovati tiste omejitve v tvoji notranjosti, ki te zadržujejo na poti do cilja.

Mavrica pod tvojimi prsti

Ko se boš lotila risanja simbolov, vedi, da njihova velikost ni pomembna, prav tako ni pomembno, kako natančno rišeš črte, trikotnike ali kroge, pomembna je namera oziroma njena čistost. Da bodo simboli dobili pravo energijo, jim vdahni življenje – to lahko storiš z barvami, saj imaš na voljo celoten mavrični spekter. Toda katero barvo izbrati? Prava bo tista, ki jo v tistem trenutku začutiš.

Osebni talisman

Ključe energij riši na podlago iz naravnega materiala – na papir ali karton, na kamne, svilo, les ali kožo. Tudi kovina je odziven material – najljubši prstan operi v slani vodi, ga osuši na soncu in položi na vilinski simbol, da se navzame energije. Z vilinsko energijo zapolni tudi dom – simbol nariši na steno ali ustvari umetniško sliko. Šteje tudi, če simbol z roko narišeš v prostoru pred seboj.

Vdahni mu življenje

Do delovanja vilinskega simbola te loči le nekaj korakov.

  • 1. korak: Da se boš povezala z energijo, nariši vilinski simbol, in sicer z barvo, ki ti je trenutno pri srcu.
  • 2. korak: Preberi besedilo, ki pripada simbolu (najdeš ga v slovarju), da boš obudila vrednoto, za katero prosiš.
  • 3. korak: Dvodelno ime simbola izgovori trikrat na glas, trikrat šepetaje in trikrat v mislih.
  • 4. korak: Ko izgovarjaš ime, ga prosi za energijo in se vnaprej zahvali za nesebično pomoč, ki jo boš deležna.
  • 5. korak: Verjemi vase in v moč, ki jo imaš zaradi simbolov, ter potrpežljivo opazuj spremembe, ki se bodo začele nizati v tvojem življenju.

Najbolj zaželeni

Ker je vilinskih simbolov preveč, da bi jih nanizali drugega za drugim, smo iz slovarja izbrali šest takšnih, ki te bodo razveselili.

Ljubezen: AMAR NAT

Odpri se vesoljni ljubezni in razvij čustva do svojega življenjskega partnerja, prijateljev, otrok, staršev, narave … kajti ljubezen ti podeli nov smisel in pravo vrednost, te oplemeniti in iz tebe potegne tisto najboljše.

Uporabi ga: Ko si želiš biti zaljubljena ali v svoj vsakdan priklicati več ljubezni. Pomaga tudi pri celjenju ljubezenskih ran.

Prijateljstvo: KAL DARAN

Življenje, ki je obogateno s pristnimi prijatelji ter nima posebnih pričakovanj in zahtev, je lepo in polno, še lepše pa je zaznati prijateljsko povezanost. Oseba je lahko tudi daleč, kajti pravi prijatelj je

vedno v tvojem srcu.

Uporabi ga: Ko si želiš okrepiti in izboljšati že obstoječa prijateljstva ali pa v svoje življenje privabiti nova poznanstva.

Samozavest: NIA TAR

Samozavest je pogoj za uspeh, srečo, lepoto in izpopolnjenost. Ker so samozavestni ljudje zadovoljni s svojim življenjem, se cenijo in imajo pozitivno samopodobo ter se lažje približajo uresničitvi svojih želja, je prav, da raven samozavesti dvigneš tudi ti.

Uporabi ga: Ko bi se rada začela zavedati, kakšne težave ti pov zroča pomanjkanje samozavesti in kako jih samozavestno rešiti.

Sreča: KALER ADALI

Sreča izvira iz tvoje zavesti in je trenutno stanje duha, v tvoje življenje pa jo privablja pozitivna umska in čustvena naravnanost, ki pa je ni vedno lahko doseči. Zato je simbol sreče zapis čiste pozitivne energije.

Uporabi ga: Ko se slabo počutiš, ko si potrta ali žalostna, lahko pa tudi, ko čutiš, da ti primanjkuje energije

za pozitivne misli.

Uspeh: TIR KAIRI

Uspešni ljudje osvajajo cilje, saj se pred njimi odpirajo nove in nove priložnosti. Okrepiti je treba zavest uspešnega človeka, ki mu nič ne more spodleteti, in vanjo usmeriti pravo energijo ter iskrene in nesebične motive.

Uporabi ga: Če si želiš okusiti uspeh na različnih življenjskih področjih, vendar pa natančno opredeli, kje, kako in zakaj želiš uspeti.

Zdravje: OLAN REI

Simbol zdravja izhaja iz starejšega simbola, ki označuje harmonijo, zajema pa proces vzpostavljanja zdravega ravnovesja v sistemu. Ker iz njega seva zlata energija, ima moč preprečevanja slabega počutja.

Uporabi ga: Ko si želiš sprostiti napetosti, vzpostaviti ravnovesje v telesu ali izboljšati splošno počutje. Da bo simbol še učinkovitejši, ga nosi čim bližje telesu.

Metka Pravst

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri