V Maribor prihaja hip-hop legenda Jazzy Jeff

Združenje Vinilija in Prireditveni center Štuk bosta v torek, 26. aprila, v mariborskem Štuku gostila hip-hop legendo Jazzyja Jeffa. Slednjega - vsaj kot Jazza, ki je vedno letel iz hiše - poznajo vsi, ki so kadarkoli gledali kultno humoristično serijo Princ z Bel Aira.

21. 3. 2011

V tandemu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince z Willom Smithom je Jazzy Jeff leta 1989 prejel tudi čisto prvi Grammy (mišljeno prvi na sploh) v kategoriji rap glasbe.

'Jazz, ki je vedno letel iz hiše' je skupaj s 'princem z Bel Aira' v tandemu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, po katerem je širši javnosti tudi najbolj znan, izdal pet izjemno uspešnih albumov.

Kot R&B in soul producent je v rodni Filadelfiji ustvaril produkcijsko hišo A Touch Of Jazz - prostor, namenjen predvsem glasbenemu eksperimentiranju, v katerem je svojo ustvarjalnost negovalo mnogo lokalnih talentov, med katerimi gre še posebej izpostaviti Jill Scott in Musiq Soulchild. Sodeloval je tudi pri produkciji solo albumov Willa Smitha. DJ Jazzy Jeff je tudi mojster gramofonov, za mnoge najboljši na svetu. O tem pričajo tako albumi že omenjenega tandema, njegova solo albuma The Magnificent in The Return of The Magnificent, številni mixi ter predvsem fenomenalni živi nastopi. Eden takšnih, ki ga glasbeni poznavalci in sladokusci ne smejo zamuditi, bo tudi v Mariboru.

Za glasbeno podlago pred nastopom Jazzyja Jeffa in po njem bosta skrbela člana ljubljanskega kolektiva Good Foot DJ Borka in DJ Woo-d, vizualije pa bo mojstril VJ Rex.

Večer z Jazzyjem Jeffom v sodelovanju s Prireditvenim centrom Štuk organizira Združenje za promocijo in soustvarjanje urbane kulture Vinilija, združenje ljudi, ki so se odpovedali 'nič pametnega se ne dogaja' pritožbam ter se aktivirali v želji izboljšati kakovost svojega življenja.

Pričetek: 22:00

Vstopnice: ŠTUK in prodajna mesta Eventim