V letu 2013 zbrali kar 11.547 rabljenih očal

Že tretja vseslovenska dobrodelna akcija zbiranja rabljenih očal se je pravkar pričela in tudi letos bodo rabljena očala zbirali v vseh poslovalnicah podjetja Hofer v Sloveniji.

27. 3. 2014

Ob začetku že tretje vseslovenske dobrodelne akcije zbiranja rabljenih očal za prebivalce ekonomsko manj razvitih držav so predstavniki Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon na novinarski konferenci javnost seznanili s cilji letošnje akcije ter informacijami o njenem poteku.

Akcija bo potekala od 27. marca do 23. maja 2014, očala pa bo tudi letos možno oddati na območju celotne Slovenije in sicer v vseh 74 poslovalnicah podjetja Hofer, ki je že drugo leto zapored partner pri tem uspešnem projektu.

Vsa zbrana očala bodo Lionsi pregledali in nato poslali v enega izmed zbirnih centrov, kjer jih bodo očistili, razporedili ter označili z optičnimi parametri, drugi del očal pa bodo izročili tako študentom medicinske fakultete Maribor, ki odhajajo na odpravo v Malavi kot tudi Sekciji za tropsko in potovalno medicino Medicinske fakultete, ki v ekonomsko manj razvitih državah večkrat letno opravlja osnovne okulistične preglede tamkajšnjih prebivalcev in jim priskrbi primerna očala.

Informacije v zvezi z akcijo so na voljo na spletni strani recikliraj-ocala.si

očala

Na fotografiji: Alenka Marter, guvernerka Zveze LIONS klubov Slovenije, Distrikt 129,  Urša Ivanovič, predsednica Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon in Damijan Nacevski, vodja projekta zbiranja očal pri Lions klubu Ljubljana Trnovski zvon.