Ustvarjalni opus Mateje Lukežič - mima.

"Za imenom mima. se skrivajo ilustracije, ki v sebi nosijo spomin na določeno osebo, ujet trenutek in barvitost življenja, predvsem pa povezanost z naravo in živimi bitji," svojo blagovno znamko opisuje Mateja, ki je bila kot grafična oblikovalka več let zaposlena v velikem podjetju.

12. 3. 2014

Pretežno enolično delo jo je omejevalo in ker si je želela svoje znanje nadgraditi, se je vpisala na Šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart. Pozneje je šolanje nadaljevala na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, kjer je diplomirala na področju scenografije in 3D-animacije (modeliranja).

A ilustracija ostaja njena prva ljubezen.

"Že od otroštva sem risala. Imela sem na kilometre porisanih listkov, malih in velikih, in točno sem vedela, koliko jih je. Tako je imela mami vedno težave pri pospravljanju moje sobe, saj si ni upala zavreči nobene moje 'čačkarije'," se spominja Mateja, ki ji ilustracije omogočajo svobodno izražanje in jih z veseljem prenese na uporabne predmete, kot so beležke, okrasne blazine, obeski, broške in magneti.

"Lepe trenutke ujamem tako, da jih prelijem na papir ali posnamem s fotoaparatom. Najraje grem v naravo, v gozd, na travnik in uživam v pogledu, ki se mi ponuja. Barve in svetloba narave v različnih letnih časih, živali, ki so del nje, zvok, ki ti napolni duha in te pomiri, vse to je moj navdih."

mima

Kje jo najdeš?

Matejino ustvarjanje lahko spremljaš na blogu ali pa pokukaš v njeno spletno trgovino MimaStore).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri