Ustvarjalne zgodbe so naš navdih!

V podporo slovenskim ustvarjalcem ročnih del je pravkar izšla prva številka brezplačne digitalne revije Ustvarjalne roke, ki je polna idej za ustvarjanje in obdarovanje, namenjena pa je ljubiteljem ročnih del s spoštovanjem do tradicije in modernih tehnik ustvarjalnosti.

30. 9. 2014

V jesenski izdaji je izpostavljen nakit iz polimernih mas kar enajstih slovenskih ustvarjalk, za sladkosnede pa so v sliki in besedi predstavljene dobrote, ki jih pripravljajo slovenske roke. S pomočjo navodil za izdelavo domačih kokosovih kopalnih kroglic, hranilnika za otroke, kvačkane igračke za mačko in reciklirane ogrlice iz odslužene plastenke, se lahko ustvarjanja lotite kar doma. Za navdih so zbrani leseni izdelki za dom in predstavljena zgodba o uspehu dveh arhitektov, ki les vključujeta v moderni dizajn. Zaradi spoštovanja tradicionalnih obrti je delček revije namenjen predstavitvi umetnega kovaštva, predstavljen pa je tudi ustvarjalni trend skozi postopek šivanja broške v tehniki soutache ter še veliko drugih zanimivih vsebin. Dodano vrednost v reviji predstavlja še vodič daril v obliki nabora izdelkov, ki so nastali izključno v Sloveniji.

Digitalna revija Ustvarjalne roke je brezplačno na voljo:

Ustvarjalne roke na spletu

Spletna stran Ustvarjalne roke, ki se je razvila iz osebnega veselja do ustvarjalnosti, spremlja delo slovenskih ustvarjalcev ter objavlja njihove navdihujoče zgodbe in unikatne kreacije. S predstavitvami podpira ustvarjalce v umetniškem delovanju in ustvarja zavedanje, da imamo v Sloveniji pestro ponudbo ročnih del, z ustvarjalnimi postopki pa spodbuja ustvarjalnost pri ljudeh in hkrati poskuša dvigniti raven spoštovanja do unikatnih izdelkov.

Kdo stoji za Ustvarjalnimi rokami?

Ustvarjalne roke delujejo pod taktirko brata in sestre, ki sta združila moči. Komunikologinja in ustvarjalka Metka Pravst skrbi za vsebinsko raznolikost in stik z ustvarjalci, grafični oblikovalec David Pravst pa skrbi za moderno obliko in brezhibno tehnično delovanje.

Vabilo k sodelovanju

Če bi rada predstavila ustvarjalno delo, pošlji kratko predstavitev s slikami del na info@ustvarjalneroke.si.