Ustvarjalka Mateja Raščan in njen ustvarjalni svet pod mavrico

Mateja je po poklicu vzgojiteljica in dela v vrtcu, ob službi pa veliko časa preživi v svojem ustvarjalnem kotičku, kjer izdeluje dekorativne in uporabne izdelke za dom. Tako prisrčne in živahnih barv, da v čisto vsak dom vnesejo veselje in otroškost.

6. 6. 2012

"Že od nekdaj sem se rada umaknila v umirjen kotiček, kjer sem lahko ustvarjala, služba pa mi tudi ves čas ponuja ustvarjalne izzive," je dejala ustvarjalka, ki izdeluje dekorativne in uporabne izdelke za dom, saj je slogan znamke Made by Mateja: Naj vaš dom zaživi!

"Pri svojem ustvarjanju uporabljam zelo živahne, svetle barve, ki naj bi v prostore domov vnašale veselje, živahnost, otroškost ..." je poudarila Mateja, ki je svojo ustvarjalno pot začela ravno v vrtcu.

"Pred leti sem naredila nekaj ploščic iz das mase za novo vpisane otroke v vrtec. Ker so bile sodelavkam všeč, so predlagale ravnateljici vrtca, da jih nekaj izdelam kot darila za ravnatelje ob obisku vrtca. Odziv je bil pozitiven in tako se je začelo."

V tem času se je pri Tini Mežek navdušila nad izdelovanjem nakita in se z njim prvič predstavila na umetniški tržnici v Kranju. Nato se je predstavila na Facebooku, nove možnosti predstavitve širši javnosti pa je dobila tudi kot članica društva Slovenski svet ustvarjalnosti.

"Moja ustvarjalna prepoznavnost se je začela tudi, ko sem spoznala Majo Kovač, polovico ustvarjalnega tandema Trije gumbki, ki je poskrbela za mojo grafično celostno podobo, za kar sem ji zelo hvaležna, ravno tako za vse nasvete, povezane s promocijo," je zaključila Mateja, ki pri izdelovanju svojih izdelkov vedno poskuša poiskati drugačne rešitve, ki pa še vedno ostajajo funkcionalne in na pogled privlačne.

Kje jo najdeš?

Njen ustvarjalni svet pod mavrico domuje na www.madebymateja.si in na Facebook strani Made by Mateja, srečali pa jo boste tudi na različnih stojnicah, sejmih in umetniških tržnicah.

Napisala: Metka Pravst, foto: osebni arhiv