Ustvarjalka Anja Kidrič slika ob glasbeni spremljavi

"Lahko rečem, da začetki moje ustvarjalne poti segajo v otroštvo, ko sem porisala oziroma počečkala in popackala vsak papir v bližini. Včasih mi je pod roke prišla tudi kakšna knjiga, ki sem jo okrasila z abstraktno ilustracijo," nam je zaupala študentka podiplomskega študija grafičnih in interaktivnih komunikacij, ki je kot otrok najraje risala drevesa, cvetlice in konje.

Ustvarjalka Anja Kidrič slika ob glasbeni spremljavi (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
21. 9. 2013

"Danes se ukvarjam z različnimi tehnikami slikarstva, kot je slikanje z oljem, z akrilom, v zadnjem času pa tudi vse pogosteje z akvareli. Stalnico pri ustvarjanju predstavlja risba s svinčnikom, vsaj vsako sliko predhodno skiciram.

Lahko bi rekla, da mi je najljubša tehnika ustvarjanja z oljnimi in akrilnimi barvami, ker omogočajo debelejše slojno nanašanje barv ter s tem povzroči občutek reliefnosti, otipljivosti," je dejala Anja, ki se ukvarja tudi z računalniškim slikarstvom.

"Tudi ta ima svoj čar in me navdihuje, saj pri slikanju v roki namesto čopiča držiš digitalno pero," je še dodala umetnica, ki ima svoj slikarski kotiček. "V mojem ateljeju vlada ustvarjalni nered, povsod so sledi barve, prazna in poslikana platna, posebno mesto v njem ima tudi radio, saj glasba pri mojem ustvarjanju predstavlja nepogrešljiv člen. Kadar slikam, se poskušam čim bolj poglobiti vase in v svoja občutja, kar mi uspeva predvsem ob poslušanju glasbe, ki name deluje inspiracijsko."

Kje jo najdeš?

Anjina umetniška dela si lahko ogledaš na Facebookovi strani AdAk - Art design Anja Kidrič.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri