Uspelo mi je!

Domišljijske slike nam pokažejo, kar si v resnici želimo – in nam pri tem pomagajo doseči male in velike uspehe. Preberi si sama!

2. 8. 2008

1. Priznaj, da nekaj hočeš

"Nikar ne vzemi največjega kosa zase." Kot otroci smo kar naprej poslušali podobne stavke, vse dokler nismo začeli verjeti, da se skromnost izplača. Danes vemo, da to ne drži. V resničnem življenju mora človek prepoznati svoje želje, da jih lahko izpolni. Svoje želje si zato oblikuj čim bolj natančno – in nikar ne bodi skromna!

2. Prepoznaj prave želje

Svoje energije ne izgubljaj za cilje, ki niso tvoji! Se vse tvoje prijateljice učijo šivati? Pa kaj. Če te to ne veseli – odnehaj. Vprašaj se, kaj hočeš sama! Poleg tega pa so resnične želje pogosto povsem preproste, toda dolgo zatrte.

3. Sprejmi bojazljivost

Jutri imaš pomemben sestanek s šefom ali pa končno zmenek s sanjskim moškim? In danes ne veš, kaj bi sama s seboj? Brez skrbi, to je povsem normalno. Zaradi tega nisi slabič. Preprosto sprejmi strah. Ker sprošča adrenalin, ti lahko celo pomaga.

4. Pravilna motivacija

Jasno. Želiš doseči svoj cilj. Kaj praviš na rutinsko delo? Gotovo se strinjaš, da lahko človek naredi le tisto, kar ga veseli. Zmota! Testiranja možganov so pokazala, da najprej ukrepamo in šele nato se pojavi motivacija. Torej, začni delati, tudi če te prav nič ne veseli. Videla boš, sčasoma ti bo delo v veselje.

5. Realistično načrtovanje

Nikar si ne naprti preveč! Vsaka pot se začne s prvim korakom. In napreduje le v pravilnem tempu – ne v galopu. Premisli: potrebuješ odmor, faze mirovanja. Drugače bo vse skupaj preveč naporno!

Intervju s strokovnjakom

Kaj je pomembnejše za dosego ciljev: talent ali disciplina?

Beseda disciplina ima neprijeten priokus …

Kdaj je preveč vsega dobrega?

Biti discipliniran ne pomeni, da ne znate uživati v življenju. Preveč vsega je takrat, ko z doseženim niste zadovoljni in se kar naprej ženete za nečim – tudi če vi ali vaša okolica trpita zaradi tega. Popustite vajeti, še preden bo ogroženo vaše zdravje ali vaše zasebno življenje.

Vir: Lisa