Uradno je! To je najlepši Slovenec leta 2021 (FOTO)

Dogodek je obiskala naša novinarka Nataša Mernik. 

Uradno je! To je najlepši Slovenec leta 2021 (FOTO) (foto: Luka Brataševec) Luka Brataševec
17. 5. 2021

Projekt Mister Slovenije je končno doživel finalno dejanje izbora, ki se je odvilo leto pozneje, kot je bilo načrtovano. Naziv za najlepšega Slovenca je osvojil Sebastian Čufer iz Tolmina, Cosmo mister 2021 pa je pripadel Tadeju Polajžerju iz Šmarje – Sapa.

Lenta ponovno pripadla Primorcu

V Šentjakobskem gledališču se je osmerica finalistov potegovala za 2 naziva, o njihovi usodi pa je poleg organizacije odločala še 7 - članska komisija. Svoje ocene so podali, predstavnica revije Cosmopolitan, Nataša Mernik, predstavnica naravne kozmetike Essentiq Lucija Lampret, modna fotografinja Ana Gregorič, Mister Slovenije 2019, Simon Blažević, družbena vplivnica, Adrijana Dimec, bivši mister in glasbenik, Franko Bajc ter direktor marketinga Avto Aktiv, Senijad Čatić.

Naziv najlepšega Slovenca je tudi tokrat pripadel Primorcu, Mister Slovenije 2021 je namreč postal 25 – letni Sebastian Čufer iz Tolmina. »Ne bom rekel, da je bila zmaga čisto nepričakovana, ker sem si jo zelo želel in vložil ves trud in energijo v ta projekt.

So bili pa ostali kandidati tudi zelo dobri in je bila zato konkurenca zelo močna. Zmaga mi veliko pomeni, ker gre za dolgoletno priznano tekmovanje. Ne gre samo za neko tipično lepotno tekmovanje, ne gleda se samo zunanje lepote, ampak so pomembne posameznikove karakteristike, znanje in vrednote.« Sebastian je sicer velik ljubitelj športa in gibanja.

Najraje ima aktivnosti v naravi, izlete v hribe, tek in supanje na Soči. Ukvarja se z osebnim trenerstvom, veseli ga delo z ljudmi, njegovo delo pa ga osebno dopoljnjuje ter se je v tem resnično našel. Svojega dela ne jemlje kot tipično službo, ker v njemu uživa vsak trenutek.

Spoznaj Cosmo mistra 2021

Slavil je tudi 23-letni Tadej Polajžer iz Šmarje – Sapa, ki je postal Mister Cosmo 2021. V super finale pa so se poleg zmagovalcev uvrstili še 22-letni Luka Lampret iz Levca pri Žalcu, ki je javnosti ostal v spominu kot tekmovalec resničnostnega šova Kmetija in si je vstopnico v super finale priboril z glasovi publike na družbenih omrežjih, 26 – letni Gregor Kovač iz Ljubljane ter 28 – letni Kristijan Vogrinec iz Pernice pri Mariboru.

Prireditev je povezovala Pia Pustovrh, za glasbeno popestritev pa je poskrbela skupina Muzikalci. Finalisti so se predstavili v treh izhodih, v casual izhodu blagovne znamke Mini, kopalkah Lisca ter oblekah Morro Sartoriale. Za brezhiben nastop mladeničev so poskrbele koreografinja Barbee Šuštaršič, make up artistka Sandra Pranjič iz Sfumato Make up in frizerki Nika Lemut ter Tinkara Malovrh iz Lassane.

Mister prvič online

Za projektom Mister Slovenija stoji ekipa 50-ih ljudi, ki skozi vsa ta leta skrbi, da se dogodek izvede na najvišji kakovostni ravni. Uspešno izpeljati tako zahteven dogodek do konca je že v normalnih razmerah težka naloga. V pandemiji, ko že več kot leto dni sploh ni družabnih dogodkov, pa je bila ta naloga skorajda nemogoča.

Potrebno je bilo veliko prilagajanja trenutni situaciji, strogega spoštovanja varnostnih ukrepov in priporočil NIJZ, kot tudi popolna sprememba formata dogodka ter iskanje kreativnih idej kako dogodek čim bolj približati publiki doma oz. ustvariti občutek “kot, da so v dvorani.” Po drugi strani pa je ravno pandemija ustvarila dodatno priložnost, da se s prvim predvajanjem v živo prek spleta Mister Slovenije približa širši publiki, ki so si že prej želeli eno od najbolj vročih vstopnic na našem družabnem področju, pa je zaradi prostorskih omejitev niso uspeli dobiti. Seveda publike v živo ne more popolnoma nič nadomestiti, vendar so kljub vsemu organizatorji Mistra Slovenije izjemno zadovoljni, da so ob izredno zahtevnih pogojih uspeli izpeljati izbor do konca.

TUKAJ si lahko pogledaš izbor:

”To je bila ena od najzahtevnejših organizacij doslej. Tudi, ko je bilo najhuje in smo želeli obupati ter dogodek popolnoma odpovedati, so nam fantje s svojo potrpežljivostjo, optimizmom, vzrdžljivostjo in izjemnim prilagajanjem vlivali poguma, da smo nadaljevali projekt naprej. Nenazadnje, to je bil tudi naš dolg oziroma zaobljuba fantom za ves njihov trud, trdo delo in čas, ki so ga vložili v projekt,” je povedala Nina Uršič, organizatorka dogodka in lastnica licence Mister Slovenija.

Foto: Luka Brataševec