Uradna BPA free steklenička projekta Očistimo Slovenijo 2012

Vseslovenska prostovoljski okoljevarstveni projekt Očistimo Slovenijo 2012 je dobil svojo uradno 'BPA free' stekleničko.

14. 3. 2012

Steklenička je rezultat sodelovanja med organizacijo Ekologi brez meja in blagovno znamko EQUA.

Z nakupom vsake EQUA stekleničke z logotipom Očistimo Slovenijo 2012 boš 4  evre podarila nevladni organizaciji Ekologi brez meja.

Stekleničko lahko naročiš na spletnih straneh www.očistimo.si in www.myequa.com.

Prednosti stekleničke so številne:

  • zamenja do 169 navadnih plastenk, ki jih posameznik v povprečju porabi v enem letu;
  • ustekleničena voda je tudi do 255 krat dražja in primerljiva po kakovosti ali pa celo slabša kot voda iz pipe;
  • ne vsebuje zdravju škodljive kemikalije bisfenol A, ki ob reakciji lahko povzroči hormonske motnje, alergije, raka na prostati in dojkah;
  • primerna je za reciklažo;
  • hidrolitično in temperaturno je odpornejša od navadnih plastenk;
  • EQUA stekleničko lahko uporabljate do 10 let;
  • lahko se pomiva v pomivalnem stroju ter brez skrbi, da bi takšno ravnanje ogrožalo zdravje ipd.


"Veseli smo, da lahko sodelujemo v tako pomembnem dogodku, saj znamka EQUA pospešuje zmanjševanje porabe navadnih plastenk. Tako posledično prispevamo k čistejšemu okolju," je z navdušenjem nad sodelovanjem z Ekologi brez meja izrazil Anže Miklavec, ustanovitelj znamke EQUA.

"Glede na to, da na svetu vsako uro odvržemo 24 milijonov plastenk in da se plastika ne razgradi nikoli, je uporaba stekleničk zelo smiselna, saj s tem pri preprečujemo nastajanje novih odpadkov in obvarujemo naravne vire. Končni cilj projekta Očistimo Slovenijo 2012 je, da tovrstne akcije sploh ne bi bile potrebne. Menim, da smo s takimi malimi spremembami navas vsak dan bližje cilju," je povedala Petra Matos, predsednica društva Ekologi brez meja.

Projekt očistimo Slovenijo 2012

Namen projekta Očistimo Slovenijo 2012, ki bo letos potekal v soboto, 24. marca 2012 je  prispevati k dvigu kakovosti bivanja v Sloveniji.

Organizatorji želijo povezati 250.000 prebivalcev Slovenije s skupnim ciljem očistiti iz narave vsaj 10.000 ton odloženih odpadkov ali eno 20-litrsko vrečo na vsakega državljana.

Akcija Očistimo Slovenijo 2012 bo letos izvedena kot del pobude Očistimo svet 2012. Milijoni prostovoljcev bodo takrat del največje okoljske akcije v zgodovini človeštva, akcije, ki bo združila svet, World Cleanup 2012.

Bodi zraven tudi ti in skupaj naredimo nekaj dobrega za našo Slovenijo.

Prijave na akcijo Očistimo Slovenijo 2012 potekajo preko spletne strani www.očistimo.si.