Tvoje prsi: Neverjetna dejstva o tvojem parčku

Primi se za naramnice modrčka - Cosmo razkriva kopico nenavadnih, presenetljivih in zanimivih informacij o tvojih dvojčicah in z njima povezanih vročih temah.

Tvoje prsi: Neverjetna dejstva o tvojem parčku (foto: Getty images, Istockphoto.com, Wadley, Shutterstock) Getty images, Istockphoto.com, Wadley, Shutterstock
18. 8. 2011

Bradavičke: tiste, ki gledajo navzven, in tiste, ki gledajo navznoter

Ta dva zakladka tvojega telesa sta edinstvene oblike, velikosti ter barve in lahko sta obrnjena navzven, v manjšem številu primerov pa tudi navznoter. To so vdrte bradavice (pri posameznicah je lahko celo ena bradavica obrnjena navzven, druga pa je vdrta), popolnoma zdrava in normalna različica bradavic, ki se ob dotiku ali ko te obliva kurja polt, po navadi izbočijo, glede na rezultate neke raziskave pa naj bi jih imeli približno dve od desetih žensk. Vdrte bradavice dejansko gledajo navznoter, lahko pa so ploske oziroma izravnane in ne izstopajo s površine prsnega kolobarja.

Nikoli nista enaki

Tako kot dve pomaranči ne moreta biti povsem identični, tudi dve meloni iste lastnice nista. Razlikujeta se predvsem po velikosti – kot sporočajo plastični kirurgi, je pri večini žensk leva dojka za odtenek večja od desne. Ta razlika nastane že v puberteti, vzrok pa naj bi bil povezan s hormoni.

Spusti jih na svobodo!

Če na počitnicah rada odvržeš vse cunjice (tudi kopalke), bo zate pravšnji nudistični oziroma naturistični kamp. Po hrvaški obali jih je posejanih mnogo, v Sloveniji pa so nudistom prijazne Terme Banovci (www.sava-hotels-resorts.com), Camp Smlednik (www.dm-campsmlednik.si), v drugih bazenskih oziroma termalnih kompleksih pa sem ter tja še kakšna terasa. Nadaljnje branje poišči na www.naturist.si in na blogu nudecorner.blogspot.com.

Ufff, nenavadno!

Tretja bradavica je prirojen pojav pri moških in ženskah, ki niti ni tako redek. Imata jo tudi Lily Allen in Mark Wahlberg.

Zelo pomembno: športni modrček

Ko tečeš ali skačeš, tvoji žogici aktivno poskakujeta na vse strani. Če ju natančno pogledaš, vidiš, da začrtata pot, ki je enaka ležeči osmici, zato nikoli ne športaj brez športnega modrčka, ki ju bo obdržal tam, kjer morata biti.

Preden si nadeneš kopalke ...

... se tudi po prsih in bradavicah, kjer je koža najbolj občutljiva, namaži s kremo za sončenje (izberi visok zaščitni faktor). Kopalke so večinoma iz tankega blaga, ki nevarne sončne žarke prepušča kot za šalo.

Ženske obline – okrasni element?

Med sesalci smo predstavnice človeške vrste edine, ki imamo od pubertete naprej vedno kaj pokazati. Pri drugih samicah se namreč prsi napolnijo po skotitvi mladiča le za potrebe hranjenja, nato pa usahnejo. Po mnenju antropologov pa pri ženskah prsi ostajajo polne zato, ker so okras in znamenje plodnosti, s katerim neustavljivo privlačimo moške.

Povprečna velikost modrčka pri nas...

je (po mnenju prodajalk) 75C. Če nosiš to številko, si na levi in na desni opremljena približno s težo polne litrske plastenke.

Pikice okoli bradavice: dešifrirane

Drobne pike ali majcene bradavice, ki so pri neka­terih puncah posute po areoli (prsnemu kolobarju) že od pubertete, pri nekaterih pa se pojavijo šele med nosečnostjo, se imenujejo Montgomery žleze ali lojnice in skrbijo za najboljšo formo areole ter pripravo na dojenje. Če se zamašijo, lahko bolijo – težavo rešiš s toplo brisačko, ki jo uporabiš kot obkladek.

Orgazem prsi – mit ali resnica?

Nekatere študije pravijo, da orgazem z draženjem prsi ali bradavic lahko doživi 29 odstotkov žensk, druge zago­varjajo le en odstotek. Preveri, ali si med srečnicami.

  1. Na www.intimatemedicine.si priporočajo, da fant nežno, z mehkimi gibi in počasi boža tvoja hribčka. Uporabi lahko tudi pero, ki bo tvojo napetost še povečalo.
  2. Med potovanjem do orgazma prsi naj ti privošči zelo učinkovito masažo z masažnim oljem, ki te bo vzburila in te hkrati sprostila.
  3. Nato naj s prsti kroži okoli ene bradavičke, drugi pa naj se posveti z ustnicami in jezikom. Pomembno je, da z draženjem ne preneha in pri njem vztraja vsaj 20 minut.

 

Besedilo: Nuša oblak, fotografije: Getty Images, istockphoto.com, wadley, shutterstock, ilustracije: sydney vandyke/art department