Tvoja pravkar oprana oblačila smrdijo zaradi STROJA, TO naredi, da se nadloge rešiš za vedno!

Gre za čisto enostaven postopek, ki ti ne bo vzel več kot 5 minut - a rešil tvojo zagato s smrdečimi oblačili - za vedno! 

Tvoja pravkar oprana oblačila smrdijo zaradi STROJA, TO naredi, da se nadloge rešiš za vedno! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2022

Če tvoja oblačila kljub redni uporabi dišečega pralnega sredstva in mehčalca obdaja neprijeten vonj, je razlog najverjetneje v neočiščenem pralnem stroju.

Ostanki čistilnih sredstev se v pralnem stroju nalagajo in če jih ne čistimo sproti, se bo to slej ko prej pokazalo na oblačilih. Najprej na vonju, kasneje pa lahko oblačila iz stroja pridejo tudi s kakšnim madežem več!

Da bi dobro očistila pralni stroj, ne potrebuješ gore posebej specializiranih čistil, pač pa v resnici samo dvoje iz domače kuhinje:

    • alhokolni kis: dezinficira in ima izjemno čistilno moč;
    • sobo bikarbono: nevtralizira vonjave in s svojimi zrnci odlično očisti različne površine.  

Postopek čiščenja

    • Najprej očisti dozirno posodo. Snemljivi del speri pod toplo vodo in ga namoči v vodi, kateri si dodala sodo bikarbono. S pomočjo krtačke odstrani ostanke detergenta, gliv in nabrane umazanije.
    • Sledi čiščenje gume (tesnila) na vratih pralnega stroja. Za to bosta dovolj tudi samo krpa, topla voda in če se je nabralo res veliko umazanije, še zobna krtačka.   
    • Sedaj je čas za prazno pranje. Tja, kamor običajno nasuješ ali naliješ pralno sredstvo, tokrat natresi sodo bikarbono. V predel za mehčalec pa nalij alkoholni kis. Tako sodo kot kis lahko tudi dodatno usuješ in naliješ v sam boben. Nastavi stroj na najvišjo temperaturo in pusti, da naredi svoje.

Se močno potiš? Ne boš verjela, KAJ moraš obleči, da bo tvoje zadrege konec (ne govorimo o materjalu)

      

Preberite več na Metropolitan.si

Fotografije: Profimedia