Tvoj mali športni terenski križanec - Renault Scenic XMOD

Športen tip privlačnega videza, zanesljiv in v vseh ozirih vrhunski, ki te zlepa ne bo pustil na cedilu. Tokrat ne govorimo o kakšne hudem tipčku, ampak novem Renaultovem biserčku: Scenic XMOD.

Tvoj mali športni terenski križanec - Renault Scenic XMOD (foto: shutterstock) shutterstock
16. 5. 2013 | Promocijsko sporočilo

Renault Scenic, najbolj prodajani družinski avto tega razreda v Sloveniji, je dobil novega, športnega člana Xmod s potezami terenskega križanca.

Večja odmaknjenost od tal in posebna lita platišča se ujemajo z opaznima odbijačema spredaj in zadaj, zaščitnima obrobama pragov in kromastima strešnima nosilcema. Bolj izrazen prednji del vključuje nove oblikovne poteze znamke Renault in je podčrtan z nizoma svetlobnih diod (LED) za dnevne luči.

Znotraj Scénica Xmod se voznik znajde v prijetnem okolju s posebno, za Xmod razvito osrednjo konzolo. Najbolje opremljena različica ima na spodnjem robu prirezan volan, aluminijske obloge stopalk in glave prestavne ročice ter nove okrasne dodatke. Opremo dopolnjujejo z okrasnimi šivi obogatene prevleke iz kombinacije usnja in alkantare.

Scénic Xmod je prvi Renaultov model, ki ima lahko vgrajen napredni sistem nadzora oprijema pogonskih koles 'Extended Grip' za vožnjo na snegu, blatu, pesku ...

V načinu 'Ekspert' elektornika upravlja zavorni sistem, vozniku pa prepušča popoln nadzor nad navorom motorja. Način 'Cesta' zagotavlja običajno delovanje nadzora nad oprijemom koles, 'Mehka podlaga' pa optimizira delovanje zavornega sistema in navora motorja glede na razpoložljiv oprijem koles.

Scénic Xmod ob privlačnem videzu sicer ohranja vse ključne odlike, zaradi katerih je Scénic postal merilo v segmentu kompaktnih enoprostornikov.