Turistični ogledi Ljubljane

Med 1. januarjem in 30. aprilom 2011 so v Ljubljani zabeležili 145.828 prenočitev, kar je 9,4 odstotka več kot v istem obdobju lani.

13. 5. 2011

Mesto si je v organizirani obliki ogledalo 8.124 obiskovalcev v 301 skupini, kar je 11,9 odstotka več ogledov skupin kot lani v istem obdobju.

Obisk v ljubljanskih turistično-informacijskih centrih se je povečal za 12,7 odstotka; dodatne turistične informacije je poiskalo 41.952 obiskovalcev.

Mestno kolo in turistični avtobus

Ljubljano si je mogoče ogledati na več načinov.

Ogled z ljubljanskim kolesom, ki si ga lahko po novem kar izposodiš, je na voljo od 1. aprila. V tem času je zabeleženih že 418 izposoj.

Od 4. maja pa si je Ljubljano ponovno mogoče ogledati še z dvonadstropnega turističnega avtobusa Veseli Janez, in sicer vsak četrtek ob 15.30.

Odhod turističnega avtobusa, ki lahko sprejme 32 oseb spodaj in 52 v nadstropju (brez strehe, od koder je posebej zanimiv pogled), je z Dalmatinove ulice z avtobusnega postajališča pred Metalko.

Na vodenem ogledu, ki traja približno 2,5 ure, si udeleženci ogledajo Ljubljanski grad, Botanični vrt, cerkev sv. Mihaela na Barju, Trnovo s Plečnikovo hišo, Trnovsko cerkvijo in znamenitim Trnovskim mostom, Krakovo z rimskim zidom, središče mesta (vladna in predsedniška palača, parlament, Nebotičnik …), Plečnikove Žale, Športni park Stožice (nov stadion) in Tivoli.

Potnike, ki se ne želijo sprehoditi skozi Tivoli, avtobus zapelje na izhodiščno točko, avtobusno postajališče Dalmatinova, pred Metalko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri