Uf, Google Maps smo do zdaj uporabljali povsem narobe: Ta genialni TRIK ti bo prihranil čas IN denar!

Kaaaaaaaj? Si vedela za to?

Uf, Google Maps smo do zdaj uporabljali povsem narobe: Ta genialni TRIK ti bo prihranil čas IN denar! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2023

Uporabnica družbenega omrežja TikTok @jessicawantsanap je delila videoposnetek, ki pojasnjuje njen genialni trik, ki vključuje zemljevide na aplikaciji Google Maps.

Do zemljevida lahko namreč dostopaš brez internetne brez povezave in s tem prihraniš čas in podatke.

Čeprav mnogi od nas vsakodnevno uporabljamo Google Zemljevide, obstajajo številne skrite funkcije, ki jih morda še nismo izkoristile.

Medtem ko je tvoja prva misel ob obisku novega mesta iskanje nastanitve, Jessica priporoča, da se najprej obrneš na Google Zemljevide. Najpomembnejše je, da najprej narediš svoj osebni Google zemljevid.

To narediš tako, da v računalniku odpreš Google Search in poiščeš Google My Maps, preden klikneš prvo povezavo.

Nato klikneš rdeči gumb z imenom "Ustvari nov zemljevid". Z iskalno vrstico poišči vse zanimivosti, ki jih želiš raziskati, ko si v mestu, ne glede na to, ali gre za turistične znamenitosti, restavracije ali bare.

Prikazali se bodo na seznamu na levi strani zaslona. Klikni + poleg njih, da jih pripneš na svoj zemljevid.

Ko so vsa ključna mesta označena, Jessica predlaga, da v Googlu hitro poiščeš najboljša območja za bivanje v mestu, preden jih primerjaš s svojim zemljevidom.

"Zdaj veš, kje je najboljše mesto zate glede na to, kaj želiš početi," je rekla.

Za dostop do zemljevida na pametnem telefonu odpri aplikacijo Google Zemljevidi, tapni zavihek Shranjeno in nato tapni Zemljevidi na dnu.

Tvoj zemljevid po meri ti bo olajšal načrtovanje potovanja, saj bo razkril, kateri od tvojih označenih krajev so si najbližje, ne da bi jih morala iskati posamezno.

"Včasih se želiš samo potepati in skreniti z načrtovane poti, vendar lahko kadar koli naložiš ta zemljevid, da vidiš, čemu si blizu. Najboljše od vsega pa je, da lahko zemljevid preneseš, medtem ko imaš WiFi, kar pomeni, da ti ni treba porabiti dragocenih podatkov v tujini," je dodala.

@jessicawantsanap The best (practical) way to plan a trip! #planningatrip #tripplanning #travel #traveltiktok #travelplanner #travelplanning #hotels #airbnb #googlemaps #googlemymaps #maps #wheretostay #travellife #realistic #realtalk #practical #practicalplanner #20s #twenties #mid20s #midtwenties #sf #bayarea #tips #advice #advicetiktok ♬ I Ain't Worried - OneRepublic

Preberi še: Recept: Čokoladna torta s piškoti, za katero potrebuješ LE 10 minut in 5 sestavin (+ BREZ peke!)

Priporočamo tudi: Če v odtok nasuješ malo SOLI, se bo zgodilo TO (trik, za katerega nisi vedela, da ga potrebuješ)