Trgovinice z dušo in konceptom

Za vse cosmopolitanke, ki sanjate o polni garderobi, šik stanovanju, za vse tiste, ki iščete nekaj zdravega za svoj želodček in nekaj unikatnega za svoje najdražje - trgovinice z dušo in konceptom.

16. 6. 2012

Cute

Tu si boste vse modne navdušenke dušo lahko napolnile z italijanskimi modnimi dodatki in glamuroznimi petkami Noranapetke.si.

Oblikovalski podpis so modnemu kotičku dodale priznane oblikovalke Vladimira Kralj, Tanja Zorn Grželj in Neli Štrukelj ter oblikovalka nakita Urška Habjan v sodelovanju z ilustratorko in oblikovalko Špelo Jambrek.

Kot češnja na smetani se na sredini trgovine bohoti še mizica z revijami in knjigami, ki sovpadajo s konceptom trgovine CUTE in predstavljajo nepogrešljivo čtivo modno ozaveščenih dam.

Delovni čas: od ponedeljka do nedelje od 9.00 do 18.00; v soboto od 9.00 do 15.00
Naslov: Slovenska cesta 47, 1000 Ljubljana
Kontatk: 01/4300176

Babushka Boutique

Babushka je butik s konceptom, ki je namenjen mladim slovenskim in tudi tujim oblikovalcem, ki pridno prepletajo žičke, vlečejo niti skozi fino blago, barvajo lesne skulpture in svojo domišljijo pravljično vpletajo v svoje izdelke.

Mesto, kjer unikatnost šteje. Kjer se prepleta na tisoče materialov domišljije in govori milijone zgodb. Njena vizija je širjenje zgodb, unikatnost in dostopnost. Najbolj nore oblike, odbite barve in fini materiali. Predvsem pa ponujati izdelke, ustvarjene s srcem. Edinstvene, čarobne, smešne, zanimive, predvsem pa zelo drugačne in posebne!

Za razvajanja tebe in tvojih bližnjih. Za darilca, za male pozornosti ali velike in posebne dogodke v tvojem življenju.

Delovni čas: od ponedeljka do petka od 10.00 do 19.30; v soboto od 10.00 do 13.00
Naslov:
Gosposvetska 8, 1000 Ljubljana
E-pošta: info@babushkaboutique.com

B. K. Germ – unikatno oblikovanje stekla

V Ljubljani praktično ni zgodovine stekla, v Sloveniji je nekaj znanih steklarn in steklarska šola, ki jo je oblikovalka tudi obiskovala in uspešno končala. Vsi njeni izdelki so iz jena stekla, to je visokokakovostno laboratorijsko steklo, izredno trdo in zato manj lomljivo.

Iz mase stekla oblikuje končne izdelke, kot so: vaze, svečniki, živalce ter nakit. Ideje za izdelke nastajajo na najrazličnejše načine, včasih spontano, včasih načrtno, vedno pa z veliko mero dobre volje in truda.

BKG Glass, Barbata K. Germ
Naslov:
Stari trg 12, 1000 Ljubljana
E-pošta:
info@steklobkg.com

Ika

Trgovina Ika želi na prijazen način prikazati ustvarjalnost in lepoto izdelkov slovenskih ustvarjalcev. Slovenski avtorji so kreativni, domiselni in polni barv. V prvem delu trgovine so keramika in slike slovenskih ustvarjalcev, drugi del trgovine pa je za piko na i posvečen ženski in modi.

Pokrivala in rokavice Ksenije Baraga, pletenine Tanje Fortun, krila in suknjiči Irene Rojs ter Tanje Zorn, Dudakunda Palčice majice in tunike, barvita usnjena kolekcija Maje Jerman (Zelolepo), filcane copate Urše Cigler in Marjete Fale, multifunkcionalne torbe Neli Štrukelj in vrsta drugih modnih novosti.

V modnem delu trgovine je tudi velika izbira unikatnega nakita oblikovalcev Mateje Rudolf, Irene Nose, Olge Košica, Romi Bukovec, Petre Preželj, Ike Renčelj in številnih drugih. Izbrani izdelki so polni zgodb, obrazov, truda in neverjetne vztrajnosti.

Spletna stran: www.trgovina-ika.si
E-posta: info@trgovina-ika.si

Galerija Ars

Je ena od najstarejših prodajnih galerij v Sloveniji. S skoraj četrtstoletnim delovanjem je postala dragocen del identitete slovenskega glavnega mesta.

V slikovitem okolju Stare Ljubljane, v bližini znamenitega Šuštarskega mosta, so njena vrata na stežaj odprta umetnikom, zbiralcem, ljubiteljem in občudovalcem lepega.

V galeriji Ars boš našla vse, zaradi česar bo tvoje bivanje popolnejše, in vse, s čimer boš lahko uresničila svoje ustvarjalne želje. Njena dejavnost je prirejanje razstav, prodaja likovnih del, starin, vrhunskih izdelkov slovenskega oblikovanja, etnografskih izdelkov in slikarskih potrebščin.

Delovni čas: od ponedeljka do petka od 10.00 do 14.00 in od 16.00 do 19.00, v soboto od 10.00 do 13.00
Naslov:
Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana
E-pošta:
sonja.bezensek@mk-trgovina.si

Lola

Ko se boš sprehajala ob Ljubljanici, ne prezri ljubke trgovinice Lola na Gallusovem nabrežju. Pokukaj vanjo in tvojih skrbi, kakšna darila kupiti ob različnih priložnosti, bo v hipu konec.

V njej se obiskovalci dobro počutijo zaradi domačega vzdušja in ustrežljivosti obeh prodajalk, mame in hčere, ki vodita trgovino.

Prodajni program je zanimiv za širok krog kupcev, saj ponujajo izbrane artikle s svetovno priznanih dizajnerskih sejmov ter unikatne izdelke mladih slovenskih oblikovalcev. Poleg tega je trgovina Lola po vsej Sloveniji že 30 let poznana po lastni proizvodnji usnjenih natikačev in obutve za dom. Usnjeni copati so narejeni ročno in so njihov najbolje prodajan artikel. Ker pa se trendi v svetu zelo hitro spreminjajo, jim tudi Lola sledi z vedno novimi in privlačnimi izdelki, med katerimi vsakdo najde nekaj lepega zase ali za darilo.

Naslov: Gallusovo nabrežje 1, 1000 Ljubljana
Spletni naslov: www.geocities.com/trgovinalola

Melvita

Je pionir na področju organske kozmetike. V dolgih letih svojega obstoja je postala ena od vodilnih francoskih blagovnih znamk naravne in organske kozmetike. Neomajno organske.

Njihov prvi izdelek je bilo milo v obliki čebeljega satu, ki je postalo tudi Melvitin prepoznavni znak, sledili so še šamponi, izdelki za prhanje in kopeli, negovalno mleko in različne kreme iz naravnih sestavin ter cvetne vodice in rastlinska olja.

Prepričani so, da je zahteva po organskosti eden od ključev prihodnosti našega planeta. Njihov moto je, da poleg izjemne učinkovitosti in užitkov ob uporabi izdelkov začutite tudi pristno etičnost in predvsem strast, ki jih dela tako drugačne!

Spletna stran: www.melvita.si

Le Palais des Thés

Francosko blagovno znamko čajev Le Palais des Thés odlikujeta svežina in kakovost čajnih lističev. V Palači čajev lahko izbirate med več kot 250 različnimi čaji z vsega sveta. Trgovina ponuja tudi čajnike iz različnih materialov ter pestro izbiro vsega drugega pribora za uživanje ob pitju čaja.

Poleg tega so prodajne uspešnice tudi pisane pločevinke, napolnjene z aromatiziranimi čaji, ki razveselijo z vsebino in privlačno embalažo hkrati. Odlično darilo pa so tudi raziskovalni kompleti izbranih čajev.

Lična škatla z 12 različnimi čaji, zapakiranimi v kovinske tube, je čudovito darilo za vse, ki bi radi raziskali svet čajev. Priložen vodnik o čajih (Théophile Guide v angleškem jeziku) je poučno in zanimivo branje. Odkrij kulture sveta!

Naslov: Stari trg 11, 1000 Ljubljana
E-pošta: ljubljana.stari-trg@palaisdesthes.si
Spletna stran: www.palaisdesthes.com

3 Muhe

Kupi dobro stvar, naredi dobro delo in bodi dobre volje! Vsak nakup je naložba v boljši svet. Trgovina 3MUHE je prva pravična trgovina v Sloveniji. Prodaja izključno izdelke, proizvedene, pridelane oziroma narejene v sistemu pravične trgovine.

Kupcem s pestro izbiro blaga ponuja konkretno možnost za uveljavljanje bolj humanih in trajnostno bolj smiselnih načinov posredovanja izdelkov.

3MUHE združujejo kupce, prostovoljce in druge posameznike v navdihujočem spreminjanju sveta na bolje. Njihovo poslanstvo in konkreten cilj pravične trgovine je povečati dohodek in možnost izbire revnih proizvajalcev, višji cilj pa je prispevati k zmanjševanju problema svetovne lakote na jugu in povrniti dostojanstvo proizvajalcem.

Naslov: Stari trg 30, 1000 Ljubljana
E-pošta: 3muhe@umanotera.org, info@odjuga.si
Spletna stran: www.3muhe.si

Soline

V podjetju Soline Pridelava soli, d. o. o., varujejo in trajno ohranjajo naravno in kulturno dediščino na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline ter pridelujejo sol na tradicionalen način.

Piranske soline so krovna blagovna znamka njihovega podjetja, katerega osnovna dejavnost je pridelava soli in drugih pridelkov s solin na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Upravljajo tudi Park, v njem varujejo naravno in kulturno dediščino, razvijajo trajnostni turizem ter usmerjajo in spodbujajo obiskovanje Parka.

Bistvena področja svojega delovanja pokrivajo z blagovnimi znamkami: Solnce (prehrambni program), Lepa Vida (kozmetični program) in KPSS (program ekoturizma).

E-mail: tatjana.cirerkos@soline.si
Spletna stran: www.soline.si

Mastic Spa – edinstvena naravna kozmetika!

Magične lastnosti Mastike so ti zdaj na voljo tudi v Sloveniji, in sicer v edinstvenih izdelkih naravne kozmetične linije Mastic Spa.

Kombinacija mastike in mastikinega olja z divjimi cvetlicami, zelišči, sadeži, vinom, ki je znano že iz antičnih časov, in izvirsko vodo z otoka Chios pričarajo čarobne občutke, ki jih ponuja ta edinstvena kozmetična linija. Izdelki Mastic Spa ne vsebujejo parabenov, mineralnih olj, kemičnih ali sintetičnih konzervansov, propilena, glikola, SLS, SLES, MIT in niso preizkušeni na živalih. Danes je Mastic Spa eno izmed najinovativnejših in prepoznavnih znamk naravne in organske kozmetike.

Naslov: Mestni trg 19, 1000 Ljubljana
Email: info@masticspa.si
Spletna stran: www.masticspa.si

Porcelain Catbriyur 

Zakonca Jure in Katja Bricman sta umetniško-podjetniški par, ki je poznan v oblikovanju in trženju unikatnega porcelana z blagovno znamko Catbriyur. V Sloveniji proizvajalca porcelana pred njima ni bilo.

Začela sta z nakupom peči in brez pravega znanja. Izvirno samosvojo tehnologijo sta oblikovala na podlagi učenja iz napak. Ko sta našla še svojo obliko in identiteto, so nastale prve tipične Catbriyurjeve skodelice, sladkornice, vrčki za mleko in drugi kosi.

Ustvarila sta blagovno znamko z odličnimi izdelki, okoli znamke pa se pletejo tudi različne zgodbe, celo ta, da iz njunih skodelic čaj pije angleška kraljica. Njuno čudovito zbirko porcelanastih skodelic in dodatkov si lahko ogledaš v trgovini na Ciril-Metodovem trgu 19, 1000 Ljubljana.

E- mail: porcelain@siol.net
Spletna stran: www.catbriyur.net