Trevor Lock v ljubljanski Cvetličarni

V ljubljanski Cvetličarni se bo predstavil komik, ki se postavlja ob bok Henryju Kissingerju, Dalaj Lami in žabcu Kermitu.

12. 5. 2011

V ponedeljek, 16. maja, bo ljubitelje pronicljive komedije v ljubljanski Cvetličarni nasmejal Trevor Lock, angleški komik, igralec in dramatik, znan po svojem nekoliko nadrealističnem slogu humorja.

Program bo dopolnil hrvaški rezident Studia smijeha Aleks Curać-Šarić, angleški večer pa se bo iz Ljubljane nato odpravil še v Zagreb in Budimpešto, turnejo pa bo zaključil v četrtek, 19. maja, v mariborskem klubu Satchmo.

'Uvoženi' humor

Mesečni angleško govoroči večeri Ceha za smeh so odlična priložnost za spoznavanje humorja, kot ga gojijo v drugih okoljih, predvsem v Veliki Britaniji, pa tudi v naši neposredni bližini, kot je npr. na Hrvaškem.

Tako bo tudi v ponedeljek, 16. maja, in v torek, 19. maja, ko Slovenijo obiščeta angleški komik, igralec in dramatik Trevor Lock ter Aleks Curać-Šarić hrvaški rezident Studia smijeha, prvega stand-up kluba v regiji.

Izjemen improvizator

Trevor Lock je eden izmed najbolj izvirnih nastopajočih trenutne stand-up arene v Veliki Britaniji.

Trevor Lock je znan po svojih izjemnih sposobnostih improvizacije, energičnih nastopih in premeteni kombinaciji besednih iger ter spontane artikulacije toka zavesti. Še posebej dobro se znajde pri interakciji z občinstvom, saj včasih izgleda, kot da brez pogumnih in glasnih članov publike Trevor ploh ne bi imel svojega šova. Njegov redni tedenski šov stand-up komedije Trevor Lock’s Philosophy Society na Leicester Squaru v Londonu je bil v letih 2007 in 2008 kar 18 mesecev zaporedoma razprodan.

Igralec in dramatik

Trevor je nastopal z velikimi imeni britanske stand-up komedije, kot sta Stewart Lee in Russell Brand. Poleg tega, da je kot igralec nastopil v angleški in za bafto nominirani zabavni nanizanki Star Stories na Channel 4, je Trevor tudi dramatik. Njegovi drami Travel Sick in Something You Should Know je predvajal BBC-jev Radio 4, What You Really Want, All By Myself in Friday Night At The End of The World pa so komične igre, ki so bile uspešno uprizorene na edinburškem festivalu Fringe. Od 2006 do 2007 je bil Trevor eden od ključnih članov radijske oddaje znanega angleškega komika Russla Branda na BBC-ju, kjer je odigral lik 'Cockyja Lockyja'.

Oxfordski poligon

Novembra 2007 je Trevor odšel po stopinjah Dalaj Lame, Henryja Kissingerja ter žabca Kermita, saj je bil povabljen k nagovoru svetovno znanega debatnega združenja Oxford Union na univerzi v Oxfordu, ki slovi kot eden najboljših vadbenih poligonov za bodoče britanske mislece in politike.

Govoril je o pomenu življenja in ovrgel Descartovo maksimo ‘cogito ergo sum’ s tem, ko si je na glavo zvrnil kozarec vode. Časopis The Sunday Times je njegovo delo označil za 'odlično humoristično pisanje', The Independent pa ga je opisal kot 'čudaško šarmantnega in neustavljivo privlačnega, neverjetnega ter absolutno zabavnega'.

Vstopnice za večer v Cvetličarni so na voljo na Eventimovih prodajnih mestih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri