TOP Slovenke, ki jih moraš spremljati na Instagramu (za navdih in motivacijo)

Mi pravimo, da bi se dekleta morala podpirati med seboj, se strinjaš? V nadaljevanju najdeš nekaj (tudi morda malo manj znanih) slovenskih blogerk, ki skozi svoje Instagram profile izžarevajo pozitivno energijo in navdih. Kdo pa tega ne potrebuje na vsake toliko?

TOP Slovenke, ki jih moraš spremljati na Instagramu (za navdih in motivacijo) (foto: Instagram/adrijanika) Instagram/adrijanika
8. 3. 2018

Ko imaš slab dan, si brez navdiha, nemotivirana, celo nekoliko manj samozavestna kot ponavadi ... Se ozri na katerega od spodnjih profilov. Zagotovo ti lahko polepšajo ali vsaj olajšajo dan.

POZITIVNOST: Katja Grudnik (Viva la vida Blog)

 

A post shared by Viva la vida Blog (@katjagrudnik) on

Katja je dekle, ki je na njenih fotografijah praktično ni možno videt nenasmejane. Njena pozitivnost kar žari iz objav in če imaš slab dan, ti ga bo to dekle zagotovo izboljšalo! :)

O tem, zakaj je ves čas tako srečna in nasmejana, je nedolgo nazaj napisala tudi posebno objavo z naslovom "Kako za vraga si vedno tako srečna, Katja?"

 

A post shared by Viva la vida Blog (@katjagrudnik) on

Toplo priporočamo v branje, punca je prava!

NAVDIH in MOTIVACIJA: Nina Stanič (@ninastanic)

 

A post shared by Nina Stanic (@ninastanic) on

Ninin profil je poln pozitivnih misli in spodbudnih besed, kljub temu da ji življenje ni vedno bilo postlano z rožicami. Nina je namreč dolga leta bolehala za anoreksijo, o kateri pa je brez zadržkov spregovorila tudi s svojimi sledilci.

 

2 YEARS AGO I was a cocoon. I was at the beginning of my eating disorder recovery journey, and it has been one hell of a year. Still, I gained a lot of weight and managed to be comfortable enough with it to take this photo. Now, 2 years later, I am a butterfly. I grew and learned so much - about myself, about attitude, mindset, and life in general. I learned not all is black and white, and I am still learning to see and define the grays. I fought so hard, in fact, I fought for my life. And I won. I got my life back, and am trying my hardest to enjoy every moment, being grateful for it, and accepting it as it is. I still get bad days, but now I know that is because I'm human, not because I have an eating disorder. The disease no longer defines and controls me, and now I can finally see and live life beyond it. With each day I love myself and my life more, and my gratitude grows with every second. I am here to do good, I am here to share positivity, I am here to shine love. All of that to all of you, because we all deserve good things happening to us. All we have to do is let them happen

A post shared by Nina Stanic (@ninastanic) on

Njen iskren zapis si lahko prebereš tukaj. Če tudi ti trpiš za podobnimi težavami, ti bodo zapisi in objave tega dekleta brez dvoma pomagali, da se skušaš ponovno postaviti na noge.

Aja, pa tudi navdušenke nad zdravo prehrano, jogo in pilatesom pri njej pridejo na svoj račun. ;) Idej na Nininem profilu kar mrgoli!

MOTIVACIJA: Klara Leben (@inbedwithklara)

 

A post shared by Klara (@inbedwithklara) on

Klarino poslanstvo je opomniti tako sebe kot tudi druge, kako pomembno je, da se pokažemo, kdo smo, kaj smo, kaj radi počnemo in kakšna je naša zgodba.

S tem namenom se je odločila za ustvarjanje serije fotografij znanih in manj znanih Slovenk in Slovencev.

 

@ineserbus #inbedwithklara . Da nam v življenju ni vedno poslano z vrtnicami vemo vsi. Pride trenutek ko zgrabiš šopek in ta prav prijetno diši, a kmalu spet oplaziš trn ki lahko pusti trajne rane. Sama sem do sedaj nabrala že 24 vrtnic, ki jih vsak dan pridno zalivam in pazim da ne ovenijo. Odvisno od mene je kako dobro bodo cvetele, zato sem naredila pakt sama s seboj, da živim vsak trenutek kot da je zadnji in svoj šopek dekoriram s pozitivo. Ko to lahko prenesem še na koga, se počutim nabolj izpopoljneno. At the end i’m gonna lay down in the bed full of my colorful roses. -Ines . In Slovenian language we have a phrase ‘’life is not all the time made out of roses’’ which means ‘’it’s not always rainbows and butterflies’’. And there comes a moment when you grab a bouquet of roses and it smells pleasantly, but soon again you can also get scratched by the thorns, which can leave permanent wounds. So far I have already collected ‘’24 roses’’, which I’ve been carefully watering every day. I am responsible for how well they will flourish, so I made the pact with myself, that I live every moment like the last one and decorate my bouquet with lots of positivity. At the end I'll lay down in a bed full of my colorful roses. -Ines . @bucketoflove.eu . . . . . . . . . . . #inbed #bed #morning #breakfast #breakfastinbed #wokeuplikethis #inspiration #motivation #selflove #love #confidence #empower #health #healthy #food #vegan #fit #fitness #fitgirls #model #happy #happiness #selfworth #ljubljana #slovenia #bedroom #interior

A post shared by Klara (@inbedwithklara) on

A te fotografije srečnih ljudi so le maska, za katero se skriva veliko več, o čemer pa smo pisali že tukaj.

POZITIVNOST in NAVDIH: Adrijana Brečko (@adrijanika)

Mlada mamica in v zadnjem času vedno bolj priljubljena blogerka, Adrijana Brečko, se je kar hitro morala soočiti z realnostjo, ko je izvedela, da je noseča.

A dekle našega košarkaša Žige Dimca se je v tej vlogi več kot odlično znašla. Tako zdaj s svojimi sledilkami ne deli samo delčkov svojega novega življenja, ampak jih skozi to vodi tudi s pomočjo iskrenih in uporabnih zapisov na blogu.

Na tak način želi (bodočim) mladim mamicam pokazati, da kljub temu da se ti lahko življenje čez noč obrne na glavo ... No, več izveš na njenem blogu.

Adrijana ti bo pomagala, da boš v marsikateri težavi videla svetlo točko.

SAMOZAVEST: Ana Cepec (@sweetannesblog)

Ana je ena od šestih finalistk letošnjega natečaja Dekle z naslovnice, kar nas ni niti malo presenetilo.

Je punca na mestu in kljub temu da je v preteklosti imela težave s sprejemanjem sebe (njen iskren zapis o tem si lahko prebereš tukaj), je danes pozitivna in navdih marsikateremu dekletu.

Je zagovornica naravne lepote in gibanja "body positivity" ter ostro nasprotuje popravljanju fotografij, zato lahko na njenem profilu najdeš navdih in motivacijo tudi v tistih dneh, ko se počutiš nekoliko manj samozavestno.

SAMOZAVEST: Melita Ivana Lazar (@melitaivanablog)

 

A post shared by MELITA IVANA (@melitaivanablog) on

Tudi Melita Ivana je ena izmed šestih finalistk zgoraj omenjenega natečaja, ki se je svojim sledilcem priljubila predvsem z odkritostjo glede svojega telesa.

Rojstvo otroka – zanosila je pri rosnih 17-ih letih – je na njenem telesu pustilo strije, ki se jih niti najmanj ne sramuje in jih ne skriva (aplavz za to!).

S tem želi pokazati vsem (bodočim) mamicam, kakšne posledice lahko nosečnost pusti na telesu in da je prav vsaka od njih čudovita takšna, kot je.

No, če se ti pa "zalušta" malo potovanja, pa veš, kam pogledati. ;)

Ajda Sitar (@ajdasitar) in Vanesa Štefanovski (@takeoffwithlove) sta tako ali tako ne samo #travelgoals ...

 

A post shared by VANESA S. (@takeoffwithlove) on

... ampak tudi #friendshipgoals in dobro vesta, kako pomembna je medsebojna podpora.

 

A post shared by Ajda Sitar (@ajdasitar) on

To pozitivo, navdih in podporo se trudita skozi objave prenesti oziroma dati vsem svojim sledilcem.

Torej, če ti primanjkuje motivacije, veš, kam oziroma na koga se obrniti in verjamemo, da ti bo prav vsaka od njih pripravljena priskočiti na pomoč, če jo boš potrebovala. :)

Kot je Ajda Sitar že večkrat poudarila v svojih objavah: "Real queens fix each other's crowns." V prevodu: Prave kraljice druga drugi popravijo krono.

Smo pozabili še na katero dekle, ki te motivira in bi jo sama umestila na seznam? Zaupaj nam v komentarju pod to objavo na našem Facebook profilu!

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: To je najpomembnejše vprašanje, ki si ga moramo zastaviti v življenju ali pa 5-dnevni NAGRADNI izziv: NE ČAKAJ NA VIKEND - zaživi tudi med tednom!

Priporočamo tudi: Slovenski estradniki, ki bodo v 2018 starši (ali pa so to že postali!)