Top način, kako se spopadeš s svojimi nasprotniki

Svetovno znano igralko Sienno Miller so njeni nasprotniki opredeljevali kot zobato dekle brez talenta in razdiralko zakonov. Jo je to spravilo iz tira? Ne! Te zanima, kako ji je to uspelo? Preberi in se nauči.

Top način, kako se spopadeš s svojimi nasprotniki (foto: Profimedia) Profimedia
9. 11. 2015

Ko je bila Sienna Miller fotografirana z glavno urednico Vogua Anno Wintour na newyorškem tednu mode (glej zgornjo fotografijo), se je zgodil prelomen dogodek, ki je označil Siennin veličastni prihod nazaj med hollywoodsko smetano po vrsti let, ki jih je preživela v ozadju.

Pred dobrimi šestimi leti je omenjena urednica igralko napadla v dokumentarcu The September Issue, v katerem so bili njena 'zobata' prezenca in 'neukrotljivi' lasje na fotografiranju za naslovnico glavni predmet debate.

Čeprav so zlobni komentarji povzročili vročo kri med njima, Sienna tega ni pokazala med druženjem na newyorškem tednu mode, kjer je Wintourjevo očarala s svojim brezhibnim stilom in sončno osebnostjo.

To za 33-letno igralko ni nič nenavadnega, saj je bila takšnih in drugačnih zlobnih opazk deležna že od začetka kariere.

V prvem desetletju 21. stoletja je bila znana po boemskih oblačilih in razmerju z igralcem Judom Lawom, ki jo je prevaral z varuško svojih otrok.

Leta 2008 se je situacija še poslabšala, ko so se v medijih sprožile govorice o njenem razmerju s poročenim očetom štirih otrok Balthazarjem Gettyjem, kar je povzročilo začasen zastoj njene kariere in hud boj za ohranitev njenega ugleda – mediji so jo namreč poimenovali Serial Miller.

Toda namesto da bi se skrivala v kotu in lizala svoje rane, je Sienna potihoma začela znova: zaročila se je z igralcem Tomom Sturridgeem, s katerim ima dveletno hčerko Marlowe, in postopoma gradila svojo pot nazaj v Hollywood.

Po vlogah v filmih Ostrostrelec in Foxcatcher: Boj z norostjo, ki sta bila nominirana za oskarja, Sienna uživa v enem vrhuncev kariere.

Če te zanima, kako bi se kot Sienna lahko osredotočila na svoje cilje in srečo ne glede na to, kaj menijo drugi, preberi naslednje strokovne nasvete.

NE SMILI SE SAMA SEBI

Ob nenehnih zlobnih govoricah, ki so skoraj zasenčile njeno kariero, kljub njenemu bogatemu življenjepisu in desetletju dela na filmskih in gledaliških odrih ne bi bilo prav nič čudno, če bi se Sienna za trenutek ustavila in se prepustila smiljenju sami sebi.

Namesto tega se je vrgla v delo in sprejela več manjših vlog pri pomembnih režiserjih, kot je vloga Nancy Shultz, žene Davida Shultza (Mark Ruffalo), v Foxcatcherju.

Čeprav je bila njena vloga precej nepomembna, Sienna pravi, da je bilo sodelovanje z režiserjem Bennettom Millerjem ključno za ponoven vzpon njene kariere. "Odprl mi je vrata do sveta režiserjev, do katerih prej nisem imela dostopa," je povedala.

"Režiserji govorijo med seboj. Vsak pokliče režiserja, s katerim si nazadnje sodeloval, zato je bilo delo z Millerjem velikanska prednost."

Nasvet: Amy Morin, avtorica uspešnice 13 Things Mentally Strong People Don't Do, pravi: "Ko se smilimo sami sebi, se ves čas ukvarjamo s problemom in pretiravamo z negativnimi občutki, namesto da bi se začeli ukvarjati z reševanjem situacije. Naše misli pogosto vključujejo stavke, kot je: Nikoli se mi ne bo zgodilo nič dobrega.

Ali: Moje življenje je grozno. S tem pa povzročimo, da je situacija še bolj katastrofalna, kot je v resnici. Bolj ko to poudarjamo, manj možnosti je, da se bo stanje izboljšalo. Ko si rečemo 'ne bi se mi smelo to dogajati' in 'zaslužim si nekaj boljšega', ostanemo na isti točki, namesto da bi se z nje premaknili in iz izkušnje potegnili najboljše. Kot še doda avtorica:

"V življenju ves čas srečujemo ovire, vendar to ne pomeni, da bi morali vreči puško v koruzo."

NE ŽIVI V PRETEKLOSTI

Od nesramnih opazk Anne Wintour v The September Issue do večletnih krutih tabloidnih naslovov, ki so Sienno opredeljevali kot prešuštnico, je Mi­llerjeva uspešno premagala negativno medijsko pozornost in jo pustila v preteklosti.

Po incidentu z urednico Vogua se je Sienna slikala za naslovnico omenjene revije, da bi dokazala, da ne goji nobenih zamer.

Glede svoje preteklosti je pragmatična: "Zgodilo se je ogromno lepih stvari, nekaj pa je bilo tudi slabih. To je življenje. To je odraščanje."

Nasvet: "Če se nam zgodi nekaj slabega, nekaj, česar ne moremo pozabiti, se pogosto zgodi, da živimo v preteklosti," pravi Amy Morin.

"Vendar je najpomembneje, da se pomirimo s preteklostjo. Za nekatere to pomeni, da morajo odpustiti določeni osebi, za druge pa, da si dovolijo iti naprej."

Pomembno je, da se osredotočiš na sedanjost in pripraviš za prihodnost s cilji, ki jih nameravaš uresničiti. Raje se ukvarjaj s prihodnostjo, namesto da se ves čas vračaš v preteklost.

NE PONAVLJAJ NAPAK

Čeprav je Sienna naredila marsikatero napako, se je iz njih tudi nekaj naučila.

"Bila sem naivna. Ne pravim, da sem bila pri tem nedolžna, vendar sem verjela v dobroto ljudi. Bila sem zelo odprta, kar me je pripeljalo v vse mogoče situacije, ki so se mi na koncu maščevale," je povedala Sienna o svojih kariernih začetkih v zgodnjih dvajsetih letih. Starejša in pametnejša je burne romance zamenjala za umirjen in prizemljen odnos s Tomom Sturridgeem.

Čeprav smo na Cosmu navijale za njeno srečo in uspeh, se je na žalost njeno življenje pred kratkim znova obrnilo na glavo, saj se je s Tomom razšla.

Nasvet: "Če si ne dopustiš, da bi se iz svojih napak česa naučila, s tem tvegaš, da jih boš ponovila vedno znova in znova," opozarja Amy Morin.

"Pripravljena moraš biti, da boš svoje napake analizirala in se skušala iz njih kaj naučiti. Pri tem si postavi vprašanji: Kaj sem se iz tega naučila? Kaj bi lahko storila drugače? Ko boš spet naletela na podobno situacijo, se spomni na pridobljeno znanje in ga uporabi v praksi, saj boš s tem poskrbela, da se ne boš vrtela v začaranem krogu napak."

Po predlogi Aoife Stuart-Madge priredili Eva Mravlje in Petra Arula

Preberi še, kako se rešiš negativnih misli - osvoji 12 navad mentalno močnih ljudi ali pa preberi mesečni horoskop za november 2015!

Priporočamo tudi: To so razlogi, da obožujemo kumare - si vedela, da so tako koristne za zdravje?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri