TOP 6 aplikacij, ki jih moraš imeti na svojem telefonu

Moč pametnim telefonom dajejo aplikacije, ki nam ponujajo okno v svet informacij, omogočajo, da smo v središču dogajanja, pa tudi, da ni trenutka v prostoru ali času, ko ne bi bili povezani.

TOP 6 aplikacij, ki jih moraš imeti na svojem telefonu (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
21. 12. 2020 | Promocijsko sporočilo

Pametni telefoni Huawei slovijo po vrhunski kakovosti izdelave in neprekosljivih fotografskih zmogljivostih, kar dokazujejo številne prejete nagrade, prav tako odlični pa so tudi njihovi tablični računalniki. Tako prvi kot drugi imajo nameščeno trgovino AppGallery, Huaweievo platformo zadistribucijo aplikacij. V njej se nahaja ogromno aplikacij, ki ti olajšajo življenje in pomagajo obvladati raznolike naloge, s katerimi se soočaš. 

Zate pa smo poiskali top 6 takšnih, brez katerih preprosto ne gre!

1. Mobilna banka

Z mobilno banko lahko položnico enostavno slikaš in plačaš z enim klikom. Prav tako pa lahko opraviš številne druge storitve, med drugim spremljaš stanje na računu, dvigneš limit na plačilni kartici in celo skleneš hitri kredit. V bančnih aplikacijah najdeš tudi informacije o bližnjih bančnih poslovalnicah in vse nujne kontaktne podatke tvoje banke, če bi jih kdaj rabila.

Na tem mestu velja dodati, da imajo mobilne banke skrbno zasnovane varnostne mehanizme in načine za zaščito tvojih podatkov. V trgovini AppGalleryju boš našla aplikacije NLB, NKBM, Delavske hranilnice, Sberbanke, Sparkasse in Intese Sanpaolo. Dodatno pa sta ti na voljo tudi mobilni denarnici mBills in VALÚ

2. Mobilna pisarna  

Priljubljena Microsoftova aplikacija ti omogoča enostavno upravljanje z besedili, preglednicami in predstavitvami, poleg tega pa je na voljo tudi vrsta dodatnih funkcij, ki odlikujejo v svetu najbolj priljubljeno zbirko pisarniških orodij.

Med drugim lahko dokument fotografiraš, saj zna iz fotografije »izluščiti« in pretvoriti v primerno obliko besedila in preglednice, omogoča pa tudi urejanje dokumentov v zapisu PDF, njihovo podpisovanje in pretvarjanje v druge formate.

3. Aplikacije za dostavo hrane

Hrano lahko naročimo, da nam jo pripeljejo, pri čemer je v Huaweijevi trgovini AppGallery na voljo aplikacija slovenskega podjetja eHrana z bogatim jedilnikom jedi iz različnih restavracij.

Kadar ti zadiši kitajska, indijska ali katera druga nacionalna kulinarika, ali pa preprosta pica ali hamburger iz bližnje verige hitre prehrane, kar najbolj vzburi oči in brbončice, jo s preprostimi dotiki lahko naročiš na zaslonu pametnega telefona. Še najtežje od vsega je nato čakanje na prijaznega dostavljavca, ki naročeno prinese do vrat stanovanja.

4. Aplikacije, s kateri ostaneš obveščena

Že dolgo ni bilo tako pomembno, da smo pravočasno in predvsem pravilno obveščeni. Mediji pri tem igrajo odločilno vlogo, saj si nihče ne želi površnih, kaj šele lažnih novic, ki povzročajo le nervozo in slabo voljo!

Na pametnih telefonih Huaweija je na voljo odličen mobilni brskalnik, ki verjetno bolj kot drugi spoštuje pomen tvojih osebnih podatkov in varuje zasebnost ter prek katerega lahko hitro in preprosto skočimo na slovenske novičarske spletne portale. Da je branje udobno ne glede na svetlobne razmere, mimogrede poskrbijo vrhunski in veliki zasloni, s katerimi so opremljeni pametni telefoni te znamke. Brskalnik pa ni edini način, kako priti do informacij.

Na voljo so samostojne aplikacije vodilnih slovenskih medijev, 24ur.com, siol.net in rtvslo.si, medtem ko bodo aplikacije ostalih prav tako kmalu na voljo. Nobene skrbi ni, da bi spregledala pomembno informacijo od doma ali iz tujine. Včasih jih bo še preveč in si boš zaželela, da bi se lahko za hip izklopila iz hitrega življenja sodobnega sveta.

Poleg spletnih portalov so odličen vir informacij, ki je na srečo tudi zabaven, raznovrstne televizijske in radijske vsebine. Ne skrbi, področje je ravno tako odlično pokrito. Ljubitelji žametnih glasov radijskih napovedovalcev in napovedovalk bodo navdušeni nad aplikacijo SI radio – Slovenski spletni radio, medtem ko bodo naročniki televizijskih storitev slovenskih operaterjev cenili aplikacije NEO Pametno življenje, EON TV in T2 tv2go, saj omogočajo spremljanje priljubljenih serij, filmov in oddaj na pametnem telefonu Huawei.

Ne glede na to, kje si in neodvisno od ure v dnevu, bodo vsebine oddaljene en sam dotik. Seveda to velja tudi v primeru aplikacije voyo.si naše največje komercialne televizije z njenim obširnim seznamom priljubljenih in predvsem raznovrstnih vsebin.

4. Ne pozabi na glasbo!

Brez glasbe bi bilo življenje veliko bolj pusto. V današnjem času pa se v takšni situaciji sploh ne bi smeli znajti. Različne storitve pretočne glasbe ti namreč omogočajo dostop do seznama milijonov skladb, ki jih lahko poslušaš kjerkoli in kadarkoli.

Vse, kar potrebuješ, je pametni telefon Huawei. Nas je najbolj navdušila glasbena aplikacija Deezer, saj nudi tudi podroben seznam skladb izvajalcev iz našega prostora, prav tako pa omogoča prenos izbranih na pomnilnik naprave, da uživanje v glasbi ne bo pogojeno mobilnim dostopom do interneta.  

5. Aplikacije, s katerimi ostaneš povezana

Družbeni omrežji TikTok in Snapchat so najprej posvojili predvsem mlajši uporabniki, s svojo zabavno zasnovo pa sta danes dosegli tudi že nekoliko starejšo populacijo. TikTok je svet osvojil z obiljem zabavnih in predvsem kratkih video posnetkov, ki jih uporabniki snemajo in objavljajo na svojih profilih, nas pa je aplikacija prepričala s svojo preprostostjo in številnimi možnostmi snemanja zabavnih vsebin.  

Snapchat je na drugi strani v prvi vrsti priljubljen zaradi možnosti pošiljanja kratkih fotografij in video posnetkov oziroma t. i. storyjev, ki po 24 urah izginejo. O priljubljenosti njegovega formata nenazadnje priča tudi dejstvo, da ga kasneje vpeljal v svojo platformo tudi Instagram.

Huawei je pred kratkim predstavil tudi novo orodje za iskanje aplikacij na telefonih Huawei, Petal Search – Find Apps, ki je nastalo v partnerstvu z vodilnimi globalnimi in evropskimi spletnimi iskalniki, uporabnikom pa ponuja preprost način iskanja med milijoni aplikacij, ki jih potrebujejo, neposredno na domačem zaslonu svoje naprave.

Karkoli se bomo namenili storiti na telefonu Huawei, vedno nam bo stal ob strani in z aplikacijami v trgovini AppGallery omogočil, da bomo pravočasno informirani in povezani z okoljem. A le toliko, kot bomo želeli in dovolili, saj sta varnost in zasebnost visoko na Huaweijevem prioritetnem seznamu.

Foto: Promocijsko gradivo