Top 4 knjige, ki smo jih prebrali avgusta

Zgodbe izpod peres naslednjih cenjenih avtorjev te bodo popeljale okoli sveta in nazaj. V življenja ljudi, ki jih še ne poznaš, in svetove, ki ne obstajajo. Za umirjene, napete, zaljubljene in izgubljene dni.

 

31. 8. 2016

Katherine, Katherine

John Green

Čudežni deček je obseden z anagrami. Serijsko se zaljublja v dekleta, ki jim je ime Katherine. Ko mu nogo da že dvanajsta, se odloči, da bo temu napravil konec in sestavil matematični izrek, ki bi predvidel prihodnost vseh njegovih nadaljnjih morebitnih zvez.

Brez tebe

Jojo Moyes

Louisa in Will sta skupaj preživela le šest mesecev in se v tem času za vedno spremenila. Lou ni več predmestno dekle, ki se boji svojih sanj. Toda v svetu brez Willa se ne znajde. Kako živeti naprej, potem ko izgubiš najljubšega človeka?

Policija

Jo Nesbø

Po oselskih ulicah se klati morilec. Pobija policiste na prizoriščih zločinov, ki so jih nekoč preiskovali, a jim jih ni uspelo razrešiti ... Umori so brutalni, odziv medijev histeričen. Toda tokrat glavni junak, dete-ktiv Harry, ne more pomagati nikomur. 

Intimna dežela

Maria Barbal

V romanu pripovedovalka Rita v stalnem notranjem dialogu s svojo materjo poskuša razumeti razsežnosti njene intimne dežele. Išče načine, kako bi se ji približala in razumela nezaceljene rane preteklosti, s čimer misli, da bi se lahko osvobodila tudi svojih lastnih notranjih demonov in konfliktov.

Besedilo: Anamarija Lukovac
Fotografija: Primož Predalič