Top 10 čudovitih hotelov s pogledom na jezero

Za vse ljubitelje narave, športnih aktivnosti in jesenskega oddiha nekoliko drugače, so jezera idealno mesto za sprostitev. Prav zato so v trivagu preverili katera evropska jezera so vredna obiska in kdaj je najcenejše obiskati hotele. Na seznamu top 10 evropskih hotelov s pogledom na jezero, se je našel tudi slovenski predstavnik, in nihče drug kot čudoviti Bled.

26. 8. 2014

Hotelski iskalnik Trivago je pripravil naslednji seznam top 10 čudovitih evropskih hotelov s pogledom na jezero.

Ženevsko jezero (Švica in Francija)

Vir: Le Mirador Kempinski

Prestižno švicarsko letovišče in jezero Ženevo, ni potrebno posebej predstavljati. Kot največje švicarsko in francosko jezero (60% Švica; 40% Francija) predstavlja naravni biser obkrožen z visokimi Alpami. Hotel Le Mirador Kempinski ponuja sanjski razgled na hribovito Ženevo, in s svojo luksuzno restavracijo, ki se lahko pohvali z laskavo Michelin zvezdico, ponuja gostom popolno doživetje.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 806 km
 • Kdaj obiskati: November; 249,34 €

Blatno jezero (Madžarska)

Vir: Ramada Hotel & Resort

Blatno jezero je največje madžarsko jezero in z dolžino 70 kilometrov se uvršča med največja evropska jezera. To kar je za Slovence jadransko morje, je za Madžarje Balaton, ki velja za najbolj priljubljeno domačo počitniško destinacijo. Eden izmed imenitnih hotelov na severni strani jezera, ki se nahaja v mestu Balatonalmádi, je vsekakor Ramada Hotel & Resort Lake Balaton.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 331 km
 • Kdaj obiskati: November; 65,67 €

Blejsko jezero (Slovenija)

Vir: Sava hotels & Resorts

Za Blejsko jezero lahko rečemo, da je najbolj prepoznaven dragulj Slovenije. Pogosto je na omembo Slovenije v tujini, mnogim prva misel ravno sanjski otoček sredi jezera. Kot edini slovenski predstavnik na trivagovem seznamu najboljših hotelov se je uvrstil Hotel Golf, kjer ne boste samo uživali v razgledu na jezero, ampak tudi na Blejski grad in Julijske Alpe.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 54 km
 • Kdaj obiskati: November; 96,15 €

Jezero Ioannina (Grčija)

Vir: Hotel Du lac

Ob omembi Grčije, jezera zagotovo niso prva stvar na katero pomislimo. Da, res je, Grčija je dežela tisočih otokov, vendar ne smemo zanemariti njene celinske lepote. Za mnoge Grke jezero Pamvotida, ki ga popularno kličejo Ioannina, ker se nahaja prav v tem mestu, predstavlja biser celinske Grčije. Eden izmed prav posebnih hotelov, ki vam bo ponudil nepozabno razvajanje in uživanje v naravnih lepotah je Hotel Du Lac.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 1.393 km
 • Kdaj obiskati: Julij; 84,37 €

Jezero Saimaa (Finska)

Vir: Imatran Kylpylä

Vemo, da je Finska dežela tisočih jezerov, in verjeli ali ne jih ima čez 190.000. Po besedah mnogih Fincev je jezero Saimaa najlepše izmed njih, brez dvoma pa je največje. Hotel Imatran Kylpylä v mestu Imatra nudi avtentičen finski oddih, kjer boste lahko uživali v lokalni gastronomiji ter se razvajali v njihovem Spa centru.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 2.376 km
 • Kdaj obiskati: Julij; 129,27 €

Gardsko jezero (Italija)

Vir: Hotel Lafay Resort & Spa

Gardsko jezero je na splošno zelo priljubljena destinacija med slovenskimi turisti. Ne glede na to ali gre za sosednjo Verono, zabaviščni park Gardaland ali pa le za sproščanje v zeleni naravi. Hotel Lafay Resort & Spa je eden od izjemnih hotelov, kjer boste uživali v razgledu na sinje modro jezero.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 426 km
 • Kdaj obiskati: Februar; 253,96 €

Bodensko jezero (Nemčija)

Vir: Hotel Bayerischer Hof

Bodensko jezero, ki se nahaja na tromeji med Nemčijo, Avstrijo in Švico, je priljubljeno letovišče, ki ponuja obilico športnih aktivnosti, sprehodov po naravi ter vodnih športov. Hotel Bayerischer Hof je imeniten družinski 5* hotel, ki se nahaja v mestecu Lindau in ponuja gostom potrebni odmerek sprostitve v neokrnjeni naravi.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 584 km
 • Kdaj obiskati: Marec; 164,02 €

Jezero Annecy (Francija)

Vir: Les Tresoms Lake & Spa Resort

Jezero Annecy ali kot ga francozi popularno kličejo modro jezero je znano kot najbolj čisto evropsko jezero. Rajsko mesto za kolesarje, windsurferje in potapljače. Za malo bol zahtevne turiste hotel Les Tresoms Lake & Spa Resort ponuja popolno razvajanje in oddih v srcu narave.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 826 km
 • Kdaj obiskati: Februar; 152,38 €

Jezero Windemere (Anglija)

Vir: MacDonald Old England Hotel & Spa

Windermere je največje angleško jezero, ki se s svojo specifično obliko uvršča med jezera oblike traku ali kakor mu angleži pravijo loch. Dolgi sprehodi v neokrnjeni naravi, križarjenje po jezeru, ali pa pohodništvo v hribih so samo nekatere aktivnosti, ki vam jezero lahko ponudi. Macdonald Old England Hotel & Spa ponuja izjem razgled na jezero.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 2.000 km
 • Kdaj obiskati: Januar; 153,98 €

Jezero Sognefjord (Norveška)

Vir: Hotel Kviknes

Sogenfjord ni ravno jezero, vendar je izven meja Skandinavije pogosto opredeljen prav tako. Kot samo ime pravi je fjord, ki je ostanek ledenikov zalitih morjem. Norveška je dežela fjordov, in težko je najti ravno najlepši, vendar je za mnoge domačine prav ta vreden obiska. Za hotel Kviknes z razlogom pravijo dragulj Sogenfjorda, ker boste doživeli popolni preporod.

 • Oddaljenost iz Ljubljane: 2.321 km
 • Kdaj obiskati: Maj; 189,24 €

*Povprečna cena se nanaša na nočitev v standardni dvoposteljni sobi

*Najcenejši mesec za obisk v obdobju julij 2013 – avgust 2014