Toni in Tina o tem, kaj storiti, ko ni več želje po seksu

"Ne predpisujeva zaresnih tabletk, odgovarjava pa na vprašanja in priporočava zdravo hrano, iskrenost do sebe in drugih ter veliko gibanja!"

Toni in Tina o tem, kaj storiti, ko ni več želje po seksu (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
4. 7. 2015

Veliki fantje, kot je Toni Mulec (naj te priimek ne preslepi), imajo radi velike igrače in se igrajo v velikih peskovnikih. Enemu od najboljših slovenskih MX- in enduro voznikov se letos še posebno igra, saj je v žep poleg mivke pospravil že kar nekaj zmag, med drugim tudi tisto na znameniti plaži Lignano. Ker se poletje nezadržno bliža, je bilo na kavč, ki je tako končno postal prestol, treba nujno posaditi slovenskega kralja mivke!

Tina Torelli je izvršna urednica Playboya, novinarka Cosma in več drugih revij. Med enim in drugim intervjujem se je izšolala za terapevtko – diplomo iz energijske terapije je sicer nekam založila, ampak to še ne pomeni, da je nima. Z dvema mačkama in enim malo večjim (potepuškim) mačkonom prede in čara na obrobju mesta. Lahko ji pišeš na tina.torelli@adriamedia.si.

1. vprašanje:

Zdravo, stara sem 24 let in sem že štiri leta v resnem razmerju s fantom. Moj študij se bliža proti koncu, imam pa tudi ogromno prijateljic, ki so se že ustalile, poročile in dobile otroke.

Moj fant o tem ne želi niti slišati, čeprav je tri leta starejši od mene in ima redno službo.

Pravi, da sva za vse to še premlada, vendar bi si sama želela imeti neko varnost oziroma stalnost v življenju. Fant tudi ni povsem prepričan, ali si želi imeti otroke, sama pa sem velika ljubiteljica malčkov.

Res se ujameva in zdi se mi, da je to oseba, s katero bi želela preživeti svoje živ­ljenje. Kako naj ga prepričam v to, da bi začel o tem razmišljati? Ali to pomeni, da ga moram v to prisiliti? Ema

TONI SVETUJE:

Draga Ema, če si želiš varnosti in ostati s trenutnim fantom, nikar ne hiti in se ne zgleduj po prijateljicah. Seveda je v življenju najbolj pomembno, da narediš, kar si sama želiš, a v tem primeru nisi sama. Pomembno je, da se z vsem strinja tudi tvoj fant, predvsem pa mora biti to njegova iskrena želja.

Vidva bosta tista, ki bosta skupaj živela in si z dobrim in odkritim odnosom ustvarila varno prihodnost, ki jo bodo ob pravem času polepšali še otroci. Pomembno je, da ga v to ne siliš in ne slediš trendom iz časov naših staršev in tvojih prijateljic, ampak si najprej ustvariš močno zvezo s fantom, ki temelji na zelo dobrem prijateljstvu.

Ko boš to dosegla, bo tvoja, vajina oziroma mogoče že vaša prihodnost svetla in varna! Mama in ata odštekana in večno mlada, otroci pa polni ljubezni in veselja.

TINA SVETUJE:

Draga Ema. Veš, kaj stori moja mačka, ko jo poskušam prisiliti, da bi pojedla tableto proti glistam? Skrije se mi v zadnji kot pod posteljo in od tam jo lahko izvlečem šele s posebnimi mačjimi palčkami z omega 3 in godži jagodami. In vse to – če imam srečo.

Običajno mi je pripravljena izpraskati oči, in če ne kdo drug, me je ona naučila, da je popolnoma nesmiselno siliti ljudi, naj plešejo, kot mi pojemo. Fante stiska pri srcu že, če se za poroko odločijo sami, kaj šele, če jih kdo v to prepričuje.

Poskrbi, da mu v življenju ne bo manjkalo priboljškov v obliki tvoje dobre volje, želje po njem in tolerance. Če boš k temu prištela še kakšen dober obrok in mrzlo pivo v hladilniku, mogoče sploh ne bo lezel pod posteljo.

Tehnično bi lahko pri vajinih letih imela že sedem, osem otrok, kombi za prevoze ter vse radosti in skrbi, ki s tem pridejo, a s tem fantom, ki otrok še ni vračunal v svoje življenje, to ta trenutek žal še ni mogoče. Težko ti svetujem, ker sem neozdravljivo staromodna in mislim, da mora te prve korake narediti moški. Ženske izbiramo moške, moški pa izbirajo zaročne prstane ... vsaj v mojem svetu.

2. vprašanje:

S fantom sva v zvezi že dve leti, v tem času sva tudi enkrat za kratek čas prekinila zaradi moje nezainteresiranosti, ampak sva nato spet prišla skupaj. V začetku sva vsako noč, ki sva jo preživela skupaj, zabila med rjuhami in vročim seksom. Po dveh letih se je situacija močno spremenila.

Običajno sva preveč utrujena za seks, se enemu izmed naju ne da ali pa si ne vzameva časa. Prebrala sem že vse mogoče članke o tem, kako zanetiti iskrico, vendar nič ne deluje.

Razmišljam tudi o tem, da me fant mogoče vara in spi s kakšnim drugim dekletom, vendar mi o tem ne pove ničesar.

Vsa ta monotonost med rjuhami me spravlja ob živce, pozna se mi tudi na delovnem mestu. Prosim, prosim, prosim, potrebujem nasvet, kako je še mogoče rešiti najino zvezo. Lena

TONI SVETUJE:

Draga Lena, predvidevam, da sta bila takrat sproščena in vama je bilo vseeno za vse, za zunanji svet in za ljudi okoli sebe. Zdaj sta pa kot večina drugih postala napeta in med vama vlada neki nemir, nezadovoljstvo, sama si se pa tudi začela obremenjevati, ali ima tvoj fant drugo punco.

Vse to se pozna pri vajini zvezi, posledično med rjuhami in v življenju vsakega od vaju. Zelo pomembno je, da se s fantom veliko pogovarjata o vseh stvareh, torej tudi o seksu, o tem, kaj vama ugaja in kaj ne.

S tem se bosta zopet vrnila v čas neobremenjenosti in podivjanosti, ko so še bili metuljčki v trebuhu. Seks, vsekakor ni nujno, da je samo med rjuhami, pa bo ponovno postal vroč in poln novih idej, o katerih ne piše še nobena knjiga. Saj veš: dober seks, močna zveza. Pa še šef bo zadovoljen.

TINA SVETUJE:

Meni, draga Lena, se zdi, da se je vajina zveza izčrpala in da bo treba dalje. Iskrico je seveda treba vzdrževati, kaj šele ogenj, na katerega je treba nalagati, a vidva te volje očitno nimata več. Tako pravim, ker sama napišeš, da sta zvezo zaradi tvoje nezainteresiranosti enkrat že prekinila.

Kaj zdaj delata ponovno skupaj? Enkrat se ne da enemu, drugič drugemu ne ... Kakšna mora! Mene bi zadušilo! Ne bi bilo večerov lepše preživljati z nekom, ki si ga noro želiš? Če je oseba ob tebi prava, je seks z njo vedno boljši, in ne vedno slabši, s to predpostavko seveda, da vzdržuješ tisto famozno iskrico.

To pomeni, da se ne zanemariš, ga ne nehaš presenečati, mu pokažeš, da si ga želiš, in podobno. To bo pisalo v vsakem članku in v vsaki knjigi in je vse res, drži kot pribito, deluje pa le, če sta si partnerja zares všeč. Razmisli predvsem o tem zadnjem.

Preberi še, kaj sta Filip Flisar in Tina Torelli povedala o varanju in fantu od prijateljice!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri