To so virtualni dogodki elektronske glasbe, ki so nas navduševali v 2020

V času pandemije COVID-19 se je morala predvsem na novo znajti glasbena industrija. Glasbene skupine, pevke in pevci ter DJ-ji so namreč navajeni, da so njihova poletja polno zasedena z nastopi, da dnevno menjavajo države ter polnijo stadione in druga prizorišča po vsem svetu.

To so virtualni dogodki elektronske glasbe, ki so nas navduševali v 2020 (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 9. 2020

Zaradi pandemije in številnih ukrepov je bilo odpovedanih veliko število glasbenih festivalov in dogodkov povsod po svetu. Zato se je veliko organizatorjev odločilo, da bodo festivale prestavili na splet ter svoje oboževalce razvajali z virtualnimi dogodki. 

Kateri virtualni dogodki so nas najbolj navdušili?

 #1 TOMORROWLAND – AROUND THE WORLD 

Spektakularni dvodnevni glasbeni festival, ki je združeval največja imena sveta elektronske glasbe ter najboljšo 3D tehnologijo, video produkcijo in vizualne učinke. Sicer ekskluzivni festival, katerega festivalsko vstopnico je resnično težko dobiti, je tokrat odprl vrata za vse za en vikend. A Tomorrowland je poleg glasbenih nastopov nudil tudi neverjetne webinarje, igre ter delavnice, ki so bile navezane na življenjski stil, hrano, modo in fundacijo Tomorrowland. Na virtualnem Tomorrowlandu so nastopili AfroJack, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Charlotte de Witte, Claptone, Timmy Trumpet in številni drugi. Virtualni festival je obiskalo več kot milijon gledalcev. 

 

#2 EXIT FESTIVAL – LIFE STREAM 

Vse do zadnjega so bili organizatorji EXIT festivala prepričani, da jim bo to poletje kljub vsemu uspelo pripraviti festival. A žal temu ni bilo tako. Zato so se v septembru odločili, da bodo navduševali ljubitelje elektronske glasbe z imeni, kot so Nina Kraviz, Carl Cox, Black Coffee in ostalimi. Njihov virtualni mini festival ima tudi dobrodelno noto, saj so se povezali z Združenimi Narodi za hrano, saj si želijo zmanjšati trpljenje milijonov ljudi, ki so zaradi COVID-19 pandemije lačni. Virtualni festival je prvi vikend obiskalo več sto tisoč gledalcev. Drugi del festivala lahko spremljaš še ta vikend! 

 

#3 STELLARBEAT MUSIC FESTIVAL – MUSIC: ON

Še v času karantene v Sloveniji, ko smo mislili, da je pred nami brezskrbno poletje, so se organizatorji največjega elektronskega festivala pri nas odločili, da se nekoliko zahvalijo svojim oboževalcem, ki so doma upoštevali ukrepe in navodila. S tridnevnim virtualnim festivalom so navdušili oboževalce techna, housa in elektronske plesne glasbe ter na svojih LIVE prenosih postregli z velikimi DJ imeni. Za Music: ON je nastopilo 12 DJ-jev, ki so bodisi že vrteli na samem festivalu ali pa so bili predvideni za letošnji festival. Fedde Le Grand, Claptone, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Fernanda Martins in ostali so privabili več sto tisoč gledalcev iz vsega sveta. 

Prihaja nov projekt za ljubitelje elektronske glasbe - AURORA 


Organizatorji StellarBeat Music festivala so želeli svojim pustolovcem ponuditi glasbeno zatočišče, neodvisno od vremena in ukrepov. Zato s 1. oktobrom premierno predstavljajo nov projekt - AURORA. Gre za avdio-vizualno galerijo, kraljestvo elektronske glasbe. 


Prvi utrinki AURORE bodo vidni že 1. oktobra, ko bo na ekskluzivnem rooftop-u slušne brbončice v prenosu v živo razvajal slovenski DJ svetovnega kova, DJ UMEK.

Da izveš, kje vse lahko spremljaš virtualni dogodek AURORA, pa se poveži na njihovo spletno stran www.auroramusic.io.