To so stvari, na katere moraš biti pozorna, ko izbiraš cimro

Ena izmed največjih sprememb, ki vodi v odraslo življenje, je zagotovo selitev v stanovanje, ki ga v študentskih letih najverjetneje s kom deliš. Cosmo je zate pripravil nekaj nasvetov, kako izbrati popolnega človeka, ki bo s tabo delil prostor.

To so stvari, na katere moraš biti pozorna, ko izbiraš cimro (foto: Unsplash/Matheus Ferrero) Unsplash/Matheus Ferrero
12. 9. 2018

Če se s cimri ne razumeš, se lahko kaj hitro počutiš 'ujeto' v lastnem stanovanju, zato je iskanju dobro nameniti nekaj več časa.

Mogoče si pomislila, da bi se skupaj vselili z najboljšo prijateljico, a ni nujno, da bo stvar delovala. Pomembno je, da izbereš nekoga, katerega življenjski stil se sklada s tvojim, zato bodi pozorna na naslednje lastnosti:

1. Nekdo, s katerim se je lepo pogovarjati

To osebo boš srečevala vsak dan, vendar tudi če ne bosta postala najboljša prijatelja, je pomembno, da se razumeta. Idealen cimer je nekdo, ki mu boš lahko zaupala kakšno težavo ali se pogovorila o težkem dnevu, ki si ga imela.

2. Nekdo, ki zna z denarjem

Denar je lahko vzrok za stresno bivalno okolje in to zelo hitro. Ker si delite stanovanje, se najdejo stvari, ki se tičejo vseh, npr. toaletni papir, čistila in podobno. Najbolje je, da se na začetku dogovorite o skupnih financah in določite datum za najemnino.

3. Nekdo, ki ne dela drame

Saj poznaš ljudi, ki se vedno z nekom prepirajo ali enostavno oddajajo slabo energijo? Okolje, v katerem živiš, mora biti mirno in sproščujoče, zato se takšnih ljudi izogibaj.

4. Nekdo s podobnim urnikom

Če ti rada vstajaš zgodaj, živiš pa z nekom, ki rad ponočuje in hodi pozno spat, lahko hitro izgubiš vse živce. Pozanimaj se o navadah in rutini bodoče/bodočega sostanovalca/sostanovalke.

5.  Nekdo, ki pozna meje

Tudi če z nekom živiš, boš hotela svoj mir, zato je pomembno, da najdeš nekoga, ki to spoštuje. Če je nekdo tvoj cimer, mu to še ne daje pravice, da se vtikuje v tvoje stvari. Prav tako lahko hitro  pride do prepira ali slabe volje, ko je govora o redu in čistoči. Ne gre pričakovati, da bo kopalnica vsak dan sijala, pa vendar je pomembno, da najdeš nekoga, ki zna pospraviti za sabo in občasno poprime za skupno metlo.

6. Nekdo s smislom za humor

Najbolj pomembno je, da se boste počutili sproščeno, zato je super, če imate podoben smisel za humor. Življenje samo je že dovolj stresno, zato je pomembno, da se s sostanovalci lahko skupaj zabavate. Že na prvem razgovoru boš lahko prepoznala, če se smejita istim šalam.

Iskanje popolnih sostanovalcev je lahko težavno in morda jih boš morala nekaj zamenjati, vendar je najbolj pomembno, da najdeš nekoga spoštljivega, saj si zaslužiš dom, kjer se boš počutila varno in srečno.

Fotografije: Unsplash.com/Kathy Belcher, Mathias Ferrero, priscilla-du-preez, Sladjana Karvounis, Tracey Hocking, Mimi Thian, Rawpixel

Preberi še: 6 'fuj' stvari, ki so v resnici dobre za tvoje zdravje

Priporočamo tudi: To je zanimiv študij, pri katerem se boš zagotovo zabavala

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri