Imaš težave z vnetji intimnega predela? TAKO jih boš preprečila

Te spodaj peče, srbi, je nožnica suha, otečena, rdeča? Te velikokrat preseneti obilen izcedek? Potem si na pravem mestu!

3. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

Ženski intimni deli so zelo posebni, imajo svojo specifično floro ter značilnosti in zato zahtevajo dodatno nego in pozornost.

Težave nastanejo, ko se ravnovesje flore, zaradi različnih razlogov, poruši. Na srečo je ustrezna intimna higiena preprost preventivni ukrep za preprečevanje razvoja simptomov vaginalnih okužb.

A najprej preveri, kaj pri intimni negi lahko delaš narobe...

Umivaš se z navadnim milom: neverjetno, koliko žensk uporablja navadno milo za intimno nego. A dobro je vedeti, da je milo lahko preveč agresivno, zato je daleč bolj primerno, da uporabljaš posebne izdelke za umivanje, ki so namenjni prav intimnim predelom.

Nosiš preveč oprijeta oblačila: oprijete hlače in spodnje perilo iz umetnih materialov izgledajo sicer seksi, vendar so zelo neprijetni za tvoj intimni predel, hkrati pa povečajo tudi možnosti za razvoj vnetji.

Redno odstranjuješ vse dlake: ne boš verjela, vendar je za zdravje tvojega intimnega predela veliko bolje, če dlak ne odstranjuješ v celoti, sploh če se ti vnetja ponavljajo. Nobena raziskava namreč še ni potrdila, da bi bilo odstranjevanje dlak zdravo. 

Neupoštevanje menstrualnega cilklusa: zavedaj se, da hormoni naredijo svoje in se med menstrualnim ciklusom spreminjajo, kar vpliva tudi na floro intimnega področja. Nekatere raziskave kažejo, da smo ženske bolj dovzetne za razvoj vnetji med menstruacijo in takoj po njej, ko so ravni hormona estrogena nižje. Zato je še toliko bolj pomembno, da se zavedamo pomembnosti uporabe izdelkov, ki so posebej izdelani za intimno nego v tistih dneh ter hkrati dovolj redno menjamo tampone in higienske vložke.

Veliko si pod stresom: stres vpliva na veliko področji tvojega življenja, nažalost tudi na tistega najbolj intimnega. Zaradi stresa smo bolj izpostavljene različnim vnetjem. Razlog je verjetno v slabšem delovanju imunskega sistema in posledično smo bolj dovzetni za različne zdavstvene težave.

Kako si lahko pomagaš?

Izberi pravo sredstvo za umivanje: Lactacyd ve, da ženske za ohranjanje intimne higiene potrebujete pravega zaveznika. Prav zato ti ponuja linijo nežne in klinično preizkušene intimne nege, posebej prilagojene tvojim potrebam, ki ti nudi občutek svežine in te ščiti pred neugodjem cel dan, vse dni!

Nosi bombažna oblačila: za kožo so vsekakor bolj prijetna, tiste iz umetnih materialov pa prihrani le za posebne priložnosti. Mokre kopalke pa čim prej po kopanju preobleci.

Če imaš bolj občutljivo kožo: uporabljaj Lactacyd Sensitive, ki nudi izjemno blago intimno nego, zasnovano za nežno čiščenje intimnih predelov. Ustrezen je za ženske z občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam na dišave.

Upoštevaj, da med menstruacijo rabiš drugačno nego: Lactacyd Fresh ti bo pomagal prav v času menstruacije in pri dolgotrajni svežini, preprečuje neprijeten vonj, zato je primeren tudi za po športnih aktivnostih, plavanju ali savni.

Če imaš težave s suho sluznico: uporablj Lactacyd Moisturizing. To je bogata kremasta intimna nega, zasnovana tako, da nudi mehkobo in vlaži intimne dele.

Če te pesti srbečica ali pekoč občutek: Lactacyd Soothing je nežna intimna nega, ki pomiri in pomaga lajšati manjša neugodja, na primer pekoč ali srbeč občutek.