To je najbolj gledan YouTube posnetek leta 2017!

Na spletu se dnevno pojavi na tisoče novih vsebin - člankov, fotografij posnetkov. Eni izmed njih v hipu postanejo 'viralni' in v letu 2017 so se na YouTube lestvico največkrat predvajanih videoposnetkov uvrstili sledeči.

To je najbolj gledan YouTube posnetek leta 2017! (foto: Facebook.com/The Mask Singer) Facebook.com/The Mask Singer
17. 12. 2017

1. Until we become dust - Oyster mask

Na Tajskem poteka šov The Mask Singer, kjer znane osebe pojejo v maskah. Letos je tam nastopil tudi Pandavaram Prasarnmitr (pevec iz tajske rock skupine) v kostumu ostrige, ki je zapel pesem Until We Will Become Dust. Njegov nastop si je ogledalo že več kot 188 milijonov ljudi

2. Ed Sheeran - Shape of You (Kyle Hanagami koreografija)

Na drugo mesto se je uvrstila plesna rutina za pesem zelo znanega izvajalca, ki je letos s svojimi skladabami večkrat dominiral na glasbenih lestvicah. Pred kratkim je Ed Sheeran požel ogromno navdušenja s pesmijo Perfect, ki jo je odpel v duetu z Beyonce. Video ima več kot 122 milijonov ogledov.

3. Ping Pong Trick Shots 3 (Dude Perfect)

Sedem minutni video, v katerem lahko vidiš neverjetne triki v pink ponku. Trenutno ima video okoli 95 milijonov ogledov.

4. Darci Lynne: 12-letna pojoča ventrilokvistka

V šovu Amerika ima talent 2017 je nastopila Darci Lynne, in sicer kot pojoča ventrilokvistka in za svoj nastop je prejela zlati gumb! Video ima preko 42 milijonov ogledov.

5. Ed Sheeran Carpool karaoke

Ed Sheeran se je na seznam uvrstil dvakrat. Video, kjer ga James Corden povabi v Carpool Karaoke, si je ogledalo že več kot 40 milijonov ljudi.

6. Lady Gaga - Super Bowl LI Halftime Show

Nastop med polčasom finalne tekme NFL je popestrila Lady Gaga s svojim izjemnim nastopom, ki si ga je na spletu ogledalo več kot 37 milijonov ljudi.

7. Inavaguracija predsednika Donalda Trumpa - Bad Lip Reading

Na YouTube kanalu Bad Lip Reading lahko najdeš posnetke, kjer na obstoječe internete video vsebine dodajo lastne dialoge in opise, ki so ponavadi bolj smešni od originalnega posnetka. Video, kjer so tako 'zmontirali' govor predsednika Donalda Trumpa je dosegel preko 35 milijonov ogledov.

8. Zgodovina celotnega sveta, recimo

20-minutni posnetek, kjer si lahko ogledaš prezentacijo nastanka sveta, razloženo na način, ki naj bi bil ljudem v letu 2017 najbolj razumljiv, ima tudi okoli 35 milijonov ogledov.

9. In a Heartbeat - animiran kratki film

Kratek animiran film, ki sta ga svetu predstavila Beth David in Esteban Bravo, spregovori o istospolno usmerjenem fantu, ki tega ni želel povedati, a ga je 'razkrinkalo' lastno srce. Video ima več kot 32 milijonov ogledov.

 

10. Otroci prekinejo intervju za BBC

Na deseto mesto se je uvrstil video, kjer otroci prekinejo svojega očeta pri intervjuju v živo, za BBC. Trenutno ima 25 milijonov ogledov.

Prisluhni še glasbeni lestvici top 10 leta 2017

Na prvem mestu dominira pese Despacito, ki ni le največkrat predvajan videoposnetek leta 2017, ampak je tudi največkrat predvajan YouTube posnetek vseh časov (trenutno ima 4,4 milijarde ogledov!).

1. Luis Fonsi - "Despacito," featuring Daddy Yankee
2. Ed Sheeran - "Shape of You"
3. J Balvin, Willy William - "Mi Gente"
4. Maluma - "Felices los 4"
5. Bruno Mars - "That's What I Like"
6. Chris Jeday - "Ahora Dice," featuring J. Balvin, Ozuna, Arcángel
7. El Amante - "Nicky Jam" (Álbum Fénix)
8. Jason Derulo - "Swalla," featuring Nicki Minaj and Ty Dolla $ign
9. DJ Khaled - "I'm the One," featuring Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne
10. Enrique Iglesias - "Subeme la radio," featuring Descemer Bueno, Zion and Lennox

Pripravila: Tamara Bastarda
Vir: edition.cnn.com

Preberi še: Najbolj drzne lepotne spremembe znanih Slovenk v 2017!

Priporočamo tudi: Uau! To je pravljična zabava Sije, enoletne hčerke Rebeke Dremelj!