To pismo, ki ga je fant napisal punci po skupnem potovanju okoli sveta, moraš prebrati!

Kyle James je skupaj s punco Ashley prepotoval svet in vtise zbral v svoji knjigi. Ko je v rokah držal prvo kopijo, je punco odpeljal na mesto, kjer sta se prvič poljubila in ji izročil prav posebno pismo. Punce, pripravite robčke!

To pismo, ki ga je fant napisal punci po skupnem potovanju okoli sveta, moraš prebrati! (foto: Instagram.com/@Kyle Robert James) Instagram.com/@Kyle Robert James
28. 12. 2017

Kyle in Ashley sta leta 2015 dala odpoved v svojih rednih službah in kupila enosmerno letalsko karto za New York in iz New Yorka za Pariz.

V 144-ih dneh sta s svojima nahrbtnikoma prepotovala 15 držav in obiskala 38 mest. Pred njunim potovanjem sta hodila že tri leta, vendar sta se zaradi služb in drugih obveznosti premalo videla in se tudi zato odločila za to potovanje.

Želela sta tvegati za boljšo prihodnost. V svojem ganljivem zapisu je Kyle povedal, da je bila to najboljša odločitev v njunem življenju. Ob prihodu domov je svoje misli zbral v knjigi Not Afraid of the Fall. V prvo izdano kopijo je napisal prav posebno posvetilo svoji punci Ashley, ki ga je lahko prebrala na mestu, kjer sta se prvič poljubila (gorovje Apalači v Severni Ameriki).

Zapisal je tole: 

"Moja draga Ash, [...]

Vedno si sanjala o tem, da bi prepotovala svet. Ko sva začela hoditi, si stalno govorila samo o tem. Komaj si čakala, da zapustiš majhno mestece, kjer si študirala, in izkusiš življenje.

Ob zaključku študija si želela, da ta dosežek proslaviva s potovanjem. Povedal sem ti, da morava sedaj najprej začeti graditi kariero, saj so to najboljša leta za doseganje uspehov. Prav tako nisva imela ne časa, ne denarja, zato sem te prosil, da s tem še malo počakava in ti si mi prisluhnila.

Odločila sva se, da se preseliva v Denver. Tam si ti ljubeče skrbela za najmlajše člane naše družbe kot vzgojiteljica, sam pa sem v dobrodelni ogranizaciji zbiral denar, da smo otroke učili o finančni pismenosti.

Vsako leto ob polnoči, ko sva nazdravila s poceni šampanjcem in se nežno poljubila, si mi rekla, naj s teboj prepotujem svet. Prosila si me, da te peljem na romantične kotičke v Pragi in s tabo odkrivam skrite otočke na Tajskem. Prosila si me, da s teboj preživim dolge noči v Italiji in sončne dni na grških otokih. To si me vprašala vsako leto in vsako leto sem ti dal izgovor, zakaj bi morala še počakati in ti si mi prisluhnila.

Eno leto kasneje so mi ponudili sanjsko službo. Ko sem prišel domov in ti povedal veselo novico, je bilo videti, kot da je nekdo iz tebe posrkal ves zrak.

Videl sem, kako si razočarana. Oči so se ti pričele solziti, ko si se nasmehnila in mi čestitala za novo službo, za katero sem toliko časa garal. V tistem trenutku sem ti zagotovil, da si bova zdaj lahko privoščila epske počitnice. Ampak oba sva vedela, da nama je tisto, o čemer sva se toliko let pogovarjala in o čemer si ti sanjala, spolzelo iz rok.

Že po prvih nekaj tednih sem svojo novo službo zasovražil. To ni bilo tisto, kar sem si res želel in domov sem hodil ves izgubljen. Toliko let sem garal za to, a se je na koncu izkazalo, da me to pravzaprav ne veseli. Takrat sva se usedla na kavč, pogledala si me v oči in rekla, da imaš odlično idejo.

Bal sem se zapustiti najino udobno življenje v Denverju, ampak mi je prebujanje ob tvojem nasmejanem obrazu, polnem navdušenja za raziskovanje, dalo potrditev, da bo vse okej.

S težavo sem sprejel najino potovanje skozi neprespane noči v peklensko vroči Toskani in naporne vsakodnevne pohode skozi džungle na Tajskem, a so naju te preizkušnje le še okrepile in poglobile najino ljubezen. Ko sva prišla domov, sem se bal, da ne bom dokončal knjige o najinem potovanju, da ne bom našel založnika, vendar si me spodbujala, naj ne odneham.

Ash, ti si veter mojim jadrom in črnilo mojemu pisalu. Ne glede na to kam grem ali kaj bom počel, vem, da hočem tebe ob sebi. Po vsakem klifu, s katerega skočim, vsakem motorju, ki ga razbijem, vsakem jutru po noči z zastrupitvijo s hrano, po vsakem mediteranskem sončnem zahodu, ... hočem, da si ob meni.

Nikoli ne želim končati raziskovanja s teboj, Ash.

Bi se poročila z mano?"

Parček bo usodni da dahnil v prihodnjem letu, na enem izmed hrvaških otrokov, kamor sta skupaj tudi potovala.

Iii, kako romantično! <3

Pripravila: Tamara Bastarda
Vir: cosmopolitan.com

Preberi še: Horoskop: Tvoja skrita prednost, s katero ga boš veliko lažje osvojila

Priporočamo tudi: TO je razlog, zakaj veliko žensk zanosi decembra