"Večerja (mame) v domu. To je za prašiče napol pečen in mrzel kompir. In to je 950€. Ne me je*at."

Slovenec na družabnih omrežjih je objavil fotko iz slovenskega doma za ostarele, ki te bo pustila odprtih ust. 😞 "Še v zaporu imajo boljšo hrano," je povedal.

"Večerja (mame) v domu. To je za prašiče napol pečen in mrzel kompir. In to je 950€. Ne me je*at." (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2022

Medtem ko se v enem izmed slovenskih domov za ostarele pripravljajo na višje cene oskrbnin, se je na Facebooku oglasil moški, ki ima v njem mamo, in povedal, kakšne so tamkajšnje razmere.

"To je večerja (mame) v domu /.../. To je za prašiče napol pečen kompir in mrzel. In to je 950e. Ne me je*at. Me zanima, če bi vodilni tole jedli. Toliko o kvalitetni hrani v domu, ko se vodilni hvalijo po Vtvju in velenjcan.si, kako imajo fajne obroke. Še v zaporu imajo boljšo hrano," je zapisal v objavi na Facebooku, ki je v hipu pritegnila ogromno pozornosti.

Objavo si lahko ogledaš tukaj:

Nanjo so se že kmalu odzvali tudi drugi, ki imajo svoje najbližje v domovih za ostarele po Sloveniji.

"Moja žena skrivaj daje odraslemu sinu mesečno žepnino - je to normalno?" (klic na pomoč Slovenca)

Ena izmed njih je v komentarju pod zgornjo objavo zapisala:

"Sem pred leti imela dedija v domu, ker smo vsi bili v službi in zanj ni bilo več varno, da bi bil sam doma; sicer sem prej kar dolgo skrbela zanj … Doživeli smo marsikaj, od tega, da je bil več ur s pokakano pleničko, do tega, da je bil lačen!! Za vsak obisk nekoga od sorodnikov sem izvedela več. In tudi videla; doživela na lastne oči. Sosed v sobi ga je tepel in je trajalo, da smo dobili sobo, v kateri je bil sam … Bilo je grozno … A bil je nepokreten, slep, gluh, imel je raka, demenco ... Človek si zasluži boljšo oskrbo! Že takrat je bilo okoli 1000 eur … Ko je kaj za pohvalit, rada [pohvalim, op. a.], a žal imamo takšne izkušnje, zato te razumem."

Tole je naravnost grozljivo! 😓

Vsekakor upamo, da so takšne situacije v slovenskih domovih za ostarele prej izjema kot pravilo.

"Če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi naredila enako? JA" (iskreno pismo 85-letnice vsem, ki NE želijo otrok)