TO je popoln telefon insta dekleta (+5 DOBRIH razlogov za nakup)

Pametni telefoni so vedno bolj pametni in me smo nad novim Huawei Mate 20 Pro resnično navdušene, saj nam bo močno olajšal in olepšal življenje. To je 5 razlogov, zakaj je prepričal Cosmo uredništvo. 

TO je popoln telefon insta dekleta (+5 DOBRIH razlogov za nakup) (foto: Instagram.com/huaweimobilesi) Instagram.com/huaweimobilesi
7. 11. 2018

Eleganten in moden dizajn

Če si na Instagramu, potem si zagotovo že ujela, da lahko Mate 20 Pro kupiš v treh barvah:  polnočno modri, črni in (zeloooo priljubljeni) barvi somraka.

Prav zaradi barv Mate 20 Pro takoj pade v oči, saj je opazno drugačen od ostalih telefonov.

Poleg norih barv te bo navdušil tudi zaslon, ki je velik kar dobrih 16 centimetrov. Razteza se vzdolž celotne prednje ploskve in se lahko pohvali s kristalno čisto in barvito sliko v visoki ločljivosti.

Na njem boš med drugim brez problema brala, gledala svoje najljubše serije, urejala svoje fotografije in igrala igrice. Poleg tega telefon obdaja še trdno a elegantno steklo, ki je vzdolž vseh robov zapeljivo zaobljeno. 

Kamera, ki premika meje

Osnoven sistem kamer serije Huawei P20 je pri tej seriji nadgrajen z ultra širokokotnim objektivom. Z njim boš lahko zajela širše perspektive okolice in dodajala fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐕𝐈𝐕𝐈𝐄𝐍 𝐍𝐀𝐆𝐘 (@fiftypairsofshoes) on

Z novim sistemom kamer boš lahko naredila tudi res hude makro fotke oziroma fotke bližnjih posnetkov, saj omogoča ustvarjanje ostrih fotografij objektov, ko so ti od objekta oddaljeni zgolj 2,5 centimetra.

Veš kaj ješ?

Kamera ima poleg drugih naprednih funkcij, še eno uporabno novost. S pomočjo umetne inteligence in naprednega uporabniškega vmesnika EMUI 9.0, ki deluje na osnovi operacijskega sistema Android P, ti pove koliko je energijska vrednost hrane, ki jo nameravaš pojesti.

Preprosto slikaš svoj krožnik in umetna inteligenca prepozna vrsto in količino hrane ter izračuna njeno energijsko vrednost. Kul, kajne?

Umetna inteligenca

Naj ti življenje olajša tudi umetna inteligenca. Z uporabo načina AI Portrait Color prilagajaš barvne odtenke, nasičenost in svetilnost posnetkov ter tako povsem enostavno spreminjaš vzdušje na posnetkih.

S pomočjo umetne inteligence pa bo tvoj telefon tudi samodejno razporejal sistemske vire telefona in tako poskrbel, da bo ves čas deloval tekoče in brez zatikanj.

Telefon pa boš lahko po novem odklepala kar s svojim obrazom.

Napredni 3D-sistem za prepoznavo hitro in varno prepozna tvoj obraz in to v zgolj 0,6 sekunde. Za ta namen uporablja spredaj nameščeno globinsko 3D-kamero, ki je zmožna natančno razbrati tvoje obrazne poteze.

In ja ... zdaj lahko tudi prijateljici napolniš telefon

Novi Mate Pro 20 že tako ali tako podpira hitro polnjenje prek polnilca, hitro brezžično polnjenje, ima pa tudi zelo uporabno novost.

Povratno brezžično polnjenje omogoča uporabo telefona kot polnilne baterije.

Tako lahko prijateljici napolniš druge naprave, ki podpirajo brezžično polnjenje prek standarda Qi.