Tihi pokazatelj depresije, ki ga (skoraj zagotovo) še ne poznaš

To so znaki, ob katerih moraš postati pozorna! Preberi, za zdravje gre!

Tihi pokazatelj depresije, ki ga (skoraj zagotovo) še ne poznaš (foto: Unsplash.com/Xan Griffin) Unsplash.com/Xan Griffin
4. 10. 2018

Kot je pokazala nedavna raziskava, depresivni ljudje pri komunikaciji uporabljajo določene besede in govorne vzorce, s katerimi se razlikujejo od 'srečnih' ljudi.

Znanstveniki dnevnika 'Clinical Psychological Science', so svojo raziskavo oblikovali na podlagi preučevanja dnevnikov in zapisov depresivnih ljudi, in analizirali vpliv depresije na način človeške komunikacije ter ugotovili, ...

... da obstaja kar nekaj jezikovnih znakov, ki nakazujejo na depresijo!

Mednje pa spadajo besede, kot so 'osamljen', 'žalosten', 'nesrečen', večkrat pa se pojavljajo tudi besede 'jaz' in 'sam', ter nasprotno, veliko manjkrat se v besednem izboru depresivnih ljudi pojavijo besede kot so 'oni', 'on' ali 'ona'.

Med najmanj uporabljene besede se umeščajo še 'vedno', 'nič' ali 'popolnoma'.

Še preden začneš panično analizirati svoj besedni zaklad, pa ne pozabi, da so občutja tista, ki zares določajo stanje, in ne izbor besed!

Fotografije: Unsplash.com/Xan Griffin, rawpixel

Preberi še: Mesečni horoskop za OKTOBER 2018 (ljubezen, kariera in počutje)

Priporočamo tudi: Zakaj se splača vlagati v duševno zdravje? Oglej si navdihujoče predavanje zdravnice Sanele Banović! (VIDEO)

Napisano po predlogi Elle India.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri