Ti primanjkuje navdiha?

Inspiracija je močna stvar, ki ti lahko spremeni življenje. Brez te ustvarjalne moči lahko veliko prej obupaš nad doseganjem sprememb, ker ti enostavno zmanjka motivacije za nadaljevanje poti. Torej, kje jo najdeš ti?

17. 7. 2007

Navdih je okrog nas

Ljudje se razlikujemo med seboj in vsak od nas najde inspiracijo v nečem drugem. Na srečo pa je ne glede na to, kaj bi v življenju rada dosegla, navdiha okrog tebe veliko, le spregledati moraš. Mnogo ljudi ima vzornika med zvezdniki, ki ga občuduje na naslovnicah revij ali v filmih na televiziji, drugi občudujejo svoje prijatelje in družinske člane. Saj ni važno, kdo je človek, pomembno je, da te navda z zanosom in energijo. Ta zanos pa lahko najdeš tudi v stvareh. Pomembno je, da ti občudovanje daje navdih in vpliva na to, kako boš živela svoje življenje.

Revije ali oblačila: Če bi na primer rada zmanjšala telesno težo, lahko inspiracijo najdeš v prijateljici, ki je na zdrav način izgubila nekaj kilogramov, pri družinskih članih, v revijah ali oblačilih, ki bi jih rada spravila nase.

Nekdanji sodelavec: Če bi rada spremenila službo, lahko navdih najdeš v ljudeh, ki so to storili in morda tudi tvegali za boljšo prihodnost.

Veliki predmeti: Če bi rada imela veliko hišo, boš našla navdih v njej in imela več energije za delo v službi.

Čeprav smo si ljudje različni, se bo vedno našel nekdo, ki je prestal podobno situacijo in ki bi lahko razumel, kaj prestajaš. S tem, ko se obkrožiš s takšnimi ljudmi, dobiš navdih in moč za udejanjanje sprememb. Navsezadnje vsakdo rabi človeka, h kateremu se lahko zateče po tolažbo v najtežjih trenutkih.

Naslednji korak v iskanju

Zdaj, ko veš, kaj inspiracija je in kako lahko vpliva na tvoje življenje, moraš le narediti načrt – zato si pomagaj z naslednjimi vprašanji:

  • Kaj bi v danem trenutku in na splošno v življenju rada dosegla?
  • Kako pomembna je posamezna sprememba zate in za tvoje življenje?
  • Ali poznaš koga, ki se je določene stvari že lotil in se znašel v podobni situaciji?

Ko si boš enkrat iskreno odgovorila na zastavljena vprašanja, boš vsaj približno vedela, kakšne vrste inspiracijo potrebuješ. Lahko jo najdeš v odnosu med sodelavci, lahko v sliki z nekom, ki ti je pri srcu, lahko v globokih mislih ali citatih, lahko v glasbi … Ko boš našla tisto, kar ti daje življenjsko moč, se tega oklepaj … In tako nikoli ne boš zašla iz poti, ki te vodi do uresničevanja življenjskih ciljev.