Čeprav morda deluje, da je njena priprava čisto enostavna, je maslena glazura za sladice pravzaprav občutljiva emulzija.
Njeno ravnovesje lahko poruši že samo prenizka temperatura, ki lahko povzroči, da glazura ne izpade, kot bi si želela.
Na srečo je popravljanje pokvarjene maslene glazure lahko čisto preprosto.
Maslena glazura najpogosteje "poči" med prvo mešanico ali med ponovnim segrevanjem glazure, ki si jo shranila v hladilniku ali zamrzovalniku. Ko se bo to zgodilo, boš vedela.
V najboljšem primeru bo videti mokasto, mastno ali vodeno.
V najslabšem primeru bo imela na stotine belih kosov, ki se bodo vrteli naokoli v bistri, sirupasti tekočini.
Maslena glazura ni popolnoma emulgirana in v tej situaciji je maslo hkrati tvoja težava in rešitev.
Da bi dobila mehko glazuro, ki jo je mogoče mazati, mora biti tvoja glavna sestavina mehka in mazljiva. To pomeni toplo maslo.
Pogrej glazuro in dobila boš želene rezultate!
Velika verjetnost je, da imaš v svoji kuhinji mikrovalovno pečico.
Odstrani približno skodelico zdrobljene glazure in jo daj v merilno skodelico, primerno za mikrovalovno pečico.
Glazuro segrej v mikrovalovni pečici, dokler se ne stopi, to ne bo trajalo dolgo, morda 15-20 sekund. Vročo, stopljeno glazuro vlij nazaj v preostanek glazure in mešaj, dokler ni puhasto. To lahko po potrebi ponoviš.
Čeprav lahko traja nekaj časa, pa obstaja še en način - lahko vklopiš mešalnik. Visoka temepratura ni potrebna.
Hitrost mešalnika nastavi na visoko ali srednjo, vendar običajno uporabljaj najvišjo hitrost, ki jo glazura zmore, ne da bi poletela iz sklede. (Pri počasnejših hitrostih bo trajalo nekoliko dlje, da se segreje.)
Maslena krema se bo ne glede na vse sčasoma segrela na sobno temperaturo, mešalnik pa bo to pomagal pospešiti.
Vir: Life Hacker
Fotografije: Profimedia