The winter's tale: ECO festival 2011 se seli v štajersko prestolnico!

Eco festival se po treh uspešnih sezonah seli v Festivalno dvorano Lent v Mariboru, kjer bodo ljubitelji elektronske glasbe imeli priložnost prisluhniti glasbenim ustvarjalcem svetovnega formata.

22. 11. 2011

V mariborski Festivalni dvorani Lent bo 26. novembra Eco festival predstavil premiero zimske različice poimenovano 'The winter's tale'.

Eco festival je v minulih letih zaslovel kot prava uspešnica elektronske glasbene scene in postal ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij za mlade. Slednje dokazuje dejstvo, da se je na letošnjem dogodku zbralo več kot 4.000 mladih, med katerimi je bilo približno 600 gostov iz Avstrije, Španije, Francije, Italije, Nemčije, Hrvaške, Bosne in Srbije, kar postavlja Eco festival med vodilne festivale v Sloveniji in med dogodke, ki v tujini dosegajo največjo prepoznavnost.

V Mariboru bodo tako svoje ritme premierno predstavil prvi mož brazilske plesne glasbe Dj Murphy, pridružila pa se mu bodo še ostala velika imena svetovnih zabav med katera spada Eric Sneo (Nemčija), Industrialyzer (Portugalska) in Michal Poliak (Češka), manjkal pa ne bo niti najuspešnejši štajerski producent Dj Reaky.

Eco festival bo svojo 'zimsko pravljico' med drugim predstavil tudi na LED zaslonih, z mogočnimi 3D laserji pa bodo nastopi skupin profesionalnih plesalcev, žonglerjev in akrobatov uprizorili pravi mali spektakel na temo zimske pripovedi. Posebni efekti pa bodo obiskovalcem pričarali zimske viharje, spokojno sneženje in še marsikaj, kar bo (čeravno tokrat v urbanem okolju) predstavilo vse plati narave v zimskem letnem času. To bo tudi prvi dogodek v Sloveniji, kjer bodo uporabljeni taki efekti, ki se sicer uporabljajo pri filmski produkciji in v gledališčih.

Navsezadnje pa organizatorji ne pozabljajo prvotnega razloga izvora Eco festivala, kateri temelji na ekološkem osveščanju mladih.

Tokrat bo Eco festival predstavil idejo o prihodu na prireditev z javnim prevozom, saj želi na ta način izpostaviti malenkosti vsakdanjega življenja, ki pripomorejo k ohranjanju narave in njenih virov. Na podlagi sodelovanja s Slovenskimi železnicami bodo obiskovalci ob nakupu vstopnice na info točkah Slovenskih železnic, prejeli bon s 50% popustom za dve osebi pri potovanjih z vlakom po Sloveniji.

Skratka, vabljena si na Eco festival, da spoznaš moč snežnih viharjev, lepoto snežne spokojnosti in nenazadnje zaplešeš z ledeno kraljico!