Test: Kakšne vrste samska ženska si?

Izpolni kviz ljubezenske klinike in se prepričaj …

Test: Kakšne vrste samska ženska si? (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2015

Tvoje prijateljice pravijo, da si preveč izbirčna, mama pravi, da si do moških preveč agresivna, tvoje kolegice pa so prepričane, da si prezaposlena, da bi si lahko našla pravega. Če bi rada zares izvedela, zakaj si še vedno samska, reši spodnji vprašalnik, s katerim si boš lahko sama postavila diagnozo.

Do konca preberi spodnje izjave in odkljukaj tiste, ki se nanašajo nate:

 • A) Revij o porokah ne kupujem zase. Kupujem jih samo takrat, ko se katera izmed mojih prijateljic pripravlja na poroko. Prisežem!
 • B) Če imam fanta, sem samozavestnejša. Če sem samska, pa imam občutek, kot da mi nekaj manjka.
 • C) Da si pridobim vso njegovo pozornost, se v odnosu vedno malo poigram. Ko mu moram odgovoriti na SMS, si za to vzamem dvakrat več časa kot on in mu odgovorim veliko pozneje kot on meni.
 • E) Če mi fant pošlje SMS, si vzamem najmanj pet minut časa, da analiziram vsako njegovo besedo. Če mi pošlje samo dva poljuba, me očitno že nima tako zelo rad, kaj?
 • B) Čez dan si pogosto vzamem nekaj časa za sanjarjenje o tem, kako bi bilo, če bi živela popolno življenje.
 • A) Če mi fant po dveh mesecih ne pove, da me ljubi, ga pustim. Zakaj bi zapravljala čas z nekom, ki se nima namena poročiti z mano?
 • D) Moji moški prijatelji me imajo za svojo. Vedno me povabijo na svoje 'vsemoške' zabave.
 • E) Prijateljice me zbadajo, da moram vedno imeti vse pod nadzorom. Sama pa mislim, da sem le dobro organizirana.
 • C) Ko sem v razmerju, me je tako strah, da bom vse pokvarila, da v fantovi družbi sploh ne uživam.
 • A) Registrirala sem se na spletni strani za samske, saj imam znanko, ki je tako spoznala svojega zaročenca. Če je njej uspelo, zakaj ne bi še meni?
 • D) Prezaposlena sem, da bi lahko imela razmerje. Le kako naj imam fanta, če pa vse dneve delam, ob večerih pa se družim s prijateljicami?
 • C) Na najinem prvem zmenku sem mu rekla, da imam rada nogomet. To seveda ni res, toda če sem mu zaradi tega bolj všeč, tudi prav.
 • E) Če me moški noče poljubiti pred svojimi prijatelji, mu to zelo zamerim. Če bi me res ljubil, bi me ne glede na vse zagotovo hotel poljubiti v javnosti.
 • A) Nikoli ne bi hodila z moškim, ki je manjši od mene, rdečelas ali pa škilast. Ne nazadnje so dobri geni nujni.
 • D) Ni mi težko spoznavati novih moških. Vsi imajo radi divje punce, kakršna sem jaz. Težje pa jih je obdržati.
 • C) Seveda, na Facebooku sem si ogledala vse njegove slike. In slike njegovih bivših. Ampak to je povsem običajno, mar ne?
 • B) Prijateljicam je bil le redko všeč kateri izmed mojih fantov – pa čeprav sem jih vedno prepričevala, da so čisto v redu.
 • D) V tistem trenutku se mi zdi seks za eno noč super, zjutraj pa sem potem vsa zagrenjena.
 • E) Na mojih knjižnih policah je na pretek knjig za samopomoč. Čisto v stilu Bridget Jones.
 • B) Če sem v razmerju, veliko jokam. Poleg tega se s fanti večkrat razidem in pobotam.

Tvoji simptomi in zdravilo

Preberi, kakšen tip samske ženske si in kako lahko najbolje izkoristiš svoje značilnosti.

 • Največ izjav pod črko C

Simptomi: Ne le da vsako uro preverjaš njegov Facebook, hkrati poskušaš iz sporočil, ki mu jih na spletnih omrežjih puščajo drugi, ugotoviti, kaj bo počel za konec tedna. Da sploh ne govorimo o vseh telefonskih in elektronskih sporočilih, ki mu jih pošiljaš. Svoj značaj spreminjaš in prilagajaš moškemu, s katerim bi rada bila. Če se rad potaplja in pleza, potem boš to počela tudi ti! Govoriš mu tisto, kar želi slišati, svojo osebnost pa si pripravljena prikrojiti tako, da boš v njegovih očeh popolna ženska.

Zdravilo: Ženska je privlačnejša, če je posebna. Zato tudi ti pomisli, po čem izstopaš od drugih, in svojemu fantu to tudi pokaži. Tako mu boš dala priložnost, da se bo zaljubi v tisto, kar si v resnici, ne pa v tvoj lažni jaz.

 • Največ izjav pod črko A

Simptomi: Za vsakega moškega, ki ga spoznaš, si prepričana, da je primeren za zakon. Pravzaprav si tako obsedena s poroko in otroki, da si si zadala časovni okvir, v katerem bi vse to rada dosegla – poročena do 22. leta, otroci do 25. Toda zdaj jih imaš že trideset, pa si še vedno samska.

Zdravilo: Če ves čas misliš na prihodnost, s tem sama sebi preprečuješ, da bi živela v sedanjosti. Moški se ustrašijo žensk, ki so prepričane, da jim tiktaka biološka ura. Ko se bo pojavil pravi, boš to tudi vedela. Pa kaj, če se bo to zgodilo pet let pozneje, kot si načrtovala. Ženske se dandanes poročajo in imajo otroke veliko pozneje kot včasih, zato ni nobene potrebe, da se obremenjuješ s tem.

 • Največ izjav pod črko D

Simptomi: Kariera in druženje s prijateljicami imata v tvojem življenju prednost pred vsem drugim. Večkrat se sprašuješ, ali bi za ljubezensko razmerje sploh imela čas. Čeprav ti ni težko spoznavati novih moških in z njimi skočiti med rjuhe, nobeno od tvojih razmerij ne traja dlje kot nekaj tednov.

Zdravilo: Ponovno moraš ovrednotiti svoje življenje. Živiš kratkoročno in nikoli ne razmišljaš še o čem drugem kot o službi in nočnih zabavah. Nagnjena si k adrenalinskim užitkom in čas je, da se začneš bolj ceniti in ne dovoliš vsakemu moškemu, da te zvabi v posteljo. Potrudi se, da bo tvoj novi izbranec resnično cenil to, kar ima – tebe. Zato ti ni treba takoj skočiti v posteljo z njim. Če si res želiš dolgotrajne zveze, poskrbi, da se bosta najprej ujela na čustveni ravni, šele potem pa na telesni.

 • Največ izjav pod črko E:

Simptomi: Preveč analiziraš vse, kar se dogaja okrog tebe, še posebej pa tisto, kar pove ali napiše tvoj oboževani. S tem že vnaprej obsojaš razmerje na propad. Priznaj si, da si obsedena z vsem, kar se tiče moških in odnosov z njimi, ter da prebereš prav vsako knjigo za samopomoč na področju ljubezni.

Zdravilo: Ljudje s takšnimi nagnjenji so obsedeni z nadzorom. Vse, kar se ti zgodi v ljubezni, ima zate globlji pomen. Če te tvoja simpatija ob slovesu na zabavi ne poljubi, se lahko mimogrede prepričaš, da mu sploh ni do tebe, pa čeprav te morda ni poljubil samo zato, ker ti ne želi že na začetku pokazati, kaj v resnici čuti. Svoje destruktivno vedenje lahko spremeniš, če ne boš vse svoje energije posvečala samo enemu moškemu. Poskrbi, da boš počela še kaj drugega, se na primer dobila s prijateljicami ali se odpravila v kino ali telovadnico. Tako boš imela veliko manj časa za analiziranje.

 • Največ izjav pod črko B

Simptomi: Prepričana si, da boš potem, ko boš spoznala pravega moškega, zaživela popolno življenje. Zato si pripravljena biti z vsakim, tudi s takšnim moškim, s katerimi več kot očitno nimaš nič skupnega. Ker nočeš biti samska, si se pripravljena prilagajati in sklepati kompromise.

Zdravilo: Ne misli, da boš popolna šele potem, ko boš ob sebi imela moškega. Raje se osredotoči na to, da boš razvijala svojo osebnost in samozavest. Vpiši se na kakšen tečaj ali delavnico, začni se ukvarjati s športom ali s čim drugim, kar te bo prepričalo, da se življenje ne vrti samo okrog moških. Tako boš, če se boš kdaj razšla s fantom, lažje prebolela izgubo in se osredotočila na stvari, ki te zanimajo in v katerih uživaš.

Prevod in priredba: Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri