Tek v petkah III.

Ko ste septembra pred dvemi leti v centru Ljubljane prvič tekle v visokih petkah, smo pravilno slutili, da bo prireditev počasi prerasla v tradicionalno, predvsem pa vse bolj množično.

2. 9. 2009

In medtem ko nas je lani s svojo udeležbo presenetil celo en fant (no ja, najprej sta bila kar dva, pa se je eden od njiju verjetno ustrašil petk bolj vešče ženske konkurence), se letos nadejamo - morda, če bodo prijave približno dosegle naša velika pričakovanja - celo dveh ali treh tekov v petkah.

1000 razlogov za

In zakaj se ne bi, ko pa so nagrade več kot mikavne:

  • najhitrejša na stiletkah bo namreč prejela - nič več in nič manj kot -1000 evrov! Uf!
  • lepe nagrade se lahko tudi letos nadeja ena od tekmovalk, ki bo stilsko žirijo najbolj navdušila z usklajeno garderobo, in tista, ki si bo drznila obuti najvišje petke (lanski rekord je postavila Tina z vrtoglavimi 11.1 centimetri),

  • prav vse tekmujoče bodo prejele tudi vsaka svoje simbolično darilce.

V tretje gre rado

Novost letošnjega, tretjega teka v petkah je, da se boš tokrat lahko prijavila tudi preko spletne strani.

Na ta način si boš v primeru morebitnih naknadnih omejitev (nikoli se ne ve: morda bo povpraševanje letos naravnost rekordno) zagotovila svojo udeležbo na zabavnem in v primeru zmage tudi nadvse dobičkonosnem dogodku.

Cosmo spletno prijavnico za tek v petkah boš našla tukaj.

Za tiste, ki bodo mencale do zadnjega, pa se bodo seveda še vedno lahko prijavile tudi na mestu samem in sicer na glavni info točki, ki bo 19. septembra postavljena pri Robovem vodnjaku, in brez skrbi, da bo že od daleč zelo zelo vidna. Kot vsako leto bodo tako proga kot vse ključne točke prireditve označene z obilico nezgrešljivih cosmo balonov.

Čas za priprave

V kolikor si v visokih petkah tekla že lani ali predlani, nam boš verjetno pritrdila, ko bomo potencialnim novinkam svetovali, da naj svoje tekaške petke še pred septembrom vsaj malo shodijo.

Na odmet ne bo tudi nekaj malega splošne fizične kondicije, še posebno kondicije v smeri kar največje eksplozivnosti. Tek v petkah je namreč tek na kratke proge, kjer bolj kot vzdržljivost, štejeta moč, hitrost in ... no, ja, ravnotežje (na ‘štiklcih’).

Ne spreglej

Poteguješ se tako za naziv 'najhitrejše' kot ‘najboljše oblečene’

Ko se boš pripravljala na tek, zato:

  • poišči par udobnih in ličnih čevljev z najmanj osem centimetrov visoko in ne več kot dva centimetra široko peto,
  • in čeprav gre za svojevrsten ... akhm ... športen dogodek, letos nikar ne zanemari usklajenosti svoje ‘tekaške’ garderobe. Naj bo ta stilsko popolna, pa vendar funkcionalna (saj boš morala v njej vsaj poskusiti odteči tistih nekaj sto metrov). In verjemi, letos se ti bo to še posebno izplačalo: poleg najhitrejše bomo na koncu nagradili tudi tekmovalko, ki bo navdušila z najboljšim stilom oblačenja.

Vidimo se torej 19. septembra v centru Ljubljane (na Tromostovju).

Točno ob 12h.