Tehnične težave na forumu? Ne, Cosmo maturantke ;)

Minuli teden je na Cosmo forum - po nareku žirije in na predlog v nagradni igri nagrajene forumašice Fay - vdrla ‘horda’ Cosmo maturantk in zmotila ustaljeno rutino dobrih 30.000 forumskih članov.

6. 4. 2010

Medtem ko jih večina ni vedela, kdo Cosmo maturantke sploh so, se je manjšina, ki naše punce iz izziva v izziv vestno spremlja le hudomušno muzala. Smo pa ob koncu tedenskega izziva, potem ko so naše maturantke že popisale svoje bridke in manj bridke vtise s sodelovanja na forumu, povprašali tudi aktivnejše članice in člane foruma, kako so oni doživeli spletno druženje s Cosmo maturantkami.

Eh, :(

In nekateri so bili ... nezadovoljni.

Nanamiša je zapisala:

“Ni mi všeč predlog od fay, ker so mi šle na živce. ( in bila sem precej zmedena od teh imen, priimkov, slik ...) “

Drugi so bili nekako deljenega mnenja. Všeč jim je bil izziv, a jim nobena od Cosmo maturantk ni simpatična.

Emanuela je komentirala:

“Fay je predlagala dober izziv, zdaj nekateri vsaj vemo, da cosmo maturantke obstajajo.

Seveda pa imam nekaj pripomb. Zmotilo me je, da se je v debate spustilo samo nekaj maturantk, pa še to v slabem smislu, brez konkretnih argumentov, samo stari dobri komentar - moje mnenje pač.

/.../ Tako da nasplošno cosmo matura mi je super ideja, punce dobivajo ‘cool’ stvari, nove izkušnje, ampak nekako mi ni ok izbor punc.  /.../”

... Evelyn pa je dodala:

“Še ena slabost - marsikatera je vzela ta forum ... na tak adolescenten način - buhu, kak so nesramni, ne smem svojga mnenja povedat ...! Not good.”

In :)

Večina pa jih je bila zadovoljnih. Po njihovem mnenju so bile Cosmo maturantke nekakšna mala popestritev siceršnjega dogajanja na forumu.

Jochie je povedal:

“Na cosmoforumu sem komuniciral z nekaj maturantkami in vse so bile zelo prijazne, simpatične. Najbolj pa mi je všeč to, da je med njimi čutiti prijateljstvo in ne neke tekmovalnosti ... ker sem ta projekt začel spremljati šele s tem izzivom, nimam favoritke, želim pa vsem dekletom predvsem uspeh na maturi ter vpis na želeno fakulteto ...”

Sončk bi pohvalila vse, ki imajo več kot točno 100 postov, sirova štručka pa je mnenja, da:

“/.../ da se je forum kar razživel s prihodom maturantk. Čeprav se kakšna huda debata ni razvila, kar je povsem razumljivo, lažje je biti pameten za nickom in brez slike.

Od začetka so bili njihovi posti preveč diplomatski, ampak so se potem kmalu opogumile. Nesramna ni bila nobena, edino mogoče Samantha je bila rahlo bitchy s tistim kengurujem (vse lepo in prav, ampak ne do tistih, ki so mi pri srcu na forumu).

Se mi zdi, da trenutno še malo omejeno razmišljajo, ampak to utegne biti čez kakšnih 5 let popolnoma drugače.

Favoritke nimam, ker niti ne spremljam toliko, sem si pa kot prijetni punci zapomnila Katarino in Manco, tako da, če bi glasovala danes, bi verjetno za eno od njiju.

Seveda pa dekleta vabljena na forum tudi po končanem izzivu. /.../”

julija_ je izpostavila:

Meni je bila všeč tista, ki se je malo bolj razgovorila v podforumu o seksu. Med drugim je napisala, da bi probala s punco. Ne vem, katera je to bila, lahko greste gledat. Tam se mi je zdelo ful neupravičeno, da so jo ene napadle, kako lahko to napiše, če pa ni anonimna. Svaka ji čast. /.../”

Hm, :S

Nekateri pa so nenazadnje tudi ‘priznali’, da morda deklet na forumu le niso tako lepo sprejeli, kot bi si one to želele (in zaslužile).

Haley je zapisala:

“Se mi zdi, da nekateri niso ravno prijazno sprejeli punc na forumu. Tudi meni je bilo na začetku čudno, zakaj se jih toliko prijavla z imenom in priimkom, potem sem pa šele videla, za kaj gre.

Meni se vse punce zdijo simpatične in pozitivne, med njimi se mi zdi, da vlada predvsem prijateljski duh, ne pa neka tekmovalnost. Jim pa nič ne očitam, kot kdo drug, da so sodelovale predvsem v 'nabijaških' temah, saj res ni prijetno pisat o vseh svojih osebnih in intimnih stvareh, če vsak ve, kdo si.

Nobene punce ne moram izpostavit kot svojo favoritko, saj si mi zdi da bi s tem kateri drugi naredila krivico. Tako, da vsem skupaj želim, da od tega izziva odnesejo čim več, da upešno končajo srednjo šolo in da nadaljujejo šolanje na faksu, kateri jih zares veseli. In da se katera izmed njih še vrne na forum.”

Tamala_mrha je ‘pristavila svoj piskr’ kot je zapisala:

“Sicer mi v spominu ni ostala nobena punca posebej, ker jih nekako nisem ločila, saj so vse imele podoben način pisanja, sodeč po razmišljanju tudi način dojemanja življenja, poleg tega nisem vedno pogledala katera je na sliki, ko sem prebrala post. So pa bile punce vredu, niso se sicer vklopile v nobeno bolj resno temo, kjer se zdi, kot da se dajemo, kdo bo koga, čeprav samo odprto diskutiramo o situacijah, odnosih ipd., in to se mi je zdelo malce bedno, ker se tudi nekateri forumaši že poznamo med sabo, pa še vedno sodelujemo gor in povemo kar si mislimo, brez da bi nas bilo sram ali strah, da pride do krega. wink Ajde, ime in slika te res popolnoma razkrijeta, da se človek upravičeno počuti ‘golega’  in ne upa razpravljati o popolnoma vsem, a vseeno bi bilo še bolj zanimivo, če bi se punce vklopile tudi v kakšno debato, kjer bi napisale svoje mnenje brez zadržkov, ne le previdno zavijale besede v celofan ali ponavljale ‘se strinjam’, da se ne bi komu zamerile. smile Pa to ni nujno podforum o seksu.

Saj je vsak bil enkrat nov na forumu, tukaj ne gre za vsiljevanje v pogovor, kot je ena maturantka omenila v blogu (ne vem katera, sem slučajno odprla enega), saj izmenjavanje mnenj poteka več ali manj med ljudmi, ki se ne poznajo.”

Sicer pa si celotne izjave članov foruma lahko ogledaš kar tukaj.