Te je na smrt strah pajkov? Znanost razkriva, zakaj je temu tako!

Ni šans! 😱

Te je na smrt strah pajkov? Znanost razkriva, zakaj je temu tako! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2018

Kot večina Slovenk, tudi ti verjetno ne gojiš ravno romantičnih čustev do pajkov, kljub temu, da v resnici ne najdeš pravega razloga, zakaj je temu tako. Imamo prav?

Ker je takšnih posameznikov v modernem času vse več, so se znanstveniki odločili raziskati razloge, zakaj je temu tako. A še preden so se lotili, so iz seznama morebitnih vzvodov črtali grozljive podobe iz hollywoodskih filmov, ter strahovite opise iz pravljic in knjig, ki bi lahko vplivale na razvoj strahu pri otrocih, in ugotovili ...

Znanstveniki so pred kratkim razkrili, da si strah pred pajki 'podedovala' od svojih prednikov.

Nemški, avstrijski in švedski znanstveniki so skupini 6-mesečnih otrok pokazali različne fotografije cvetlic in pajkov ter ugotovili, da je večina negativno reagirala prav na podobe pajkov.

Raziskava je zanimiva zato, ker otroci niso bili podvrženi negativni predstavi o pajkih, ki smo jim priča na televiziji, prav tako pa še niso ponotranjili strahu, ki bi ga do pajkov lahko čutili njihovi starši. 

Enako naj bi veljalo tudi za strah pred kačami, prav takšne bojazni pa se umeščajo med najpogostejše oblike strahu, ki se pri posameznikih vse pogosteje pojavljajo.

Fotografije: GIPHY, Profimedia

Napisano po predlogi Cosmopolitan.fr

Preberi še: Razkrivamo: TO se dogaja s tvojim telesom, če spiš na LEVEM boku!

Priporočamo tudi: 2, 3 ali celo 5 otrok? Za starše je najbolj stresno, če jih imajo ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri