Pa saj ne moreš verjeti! Če v pralni stroj vržeš tableto za pomivalca, se zgodi TA čarovnija

Tole ... tole bo najljubša skrivnost tvojega gospodinjstva! Verjemi! 

Pa saj ne moreš verjeti! Če v pralni stroj vržeš tableto za pomivalca, se zgodi TA čarovnija (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2022

Si že kdaj temeljito očistila svoj pralni stroj? Če je tvoj odgovor ne, to moraš čim prej storiti, saj se ostanki maščobe in umazanije hitro nakopičijo, zlasti pod gumo.

To pa povzroči neprijetne vonjave, skrajša življenjsko dobo stroja in je lahko tudi gojišče bakterij vseh vrst. Da se v pralnem stroju ne bi pojavila odvratna črna umazanija, redno odstranjuj ostanke iz njega.

Vendar za to ne potrebuješ posebnega čistilnega sredstva, ampak nekaj, kar zagotovo že imaš v svojem gospodinjstvu - tableto za POMIVALNI stroj.

Za čiščenje umazanih krožnikov, jedilnega pribora in podobnega običajno uporabimo tablete ali prašek za pomivalni stroj. 

Vendar pa enako učinkovito očistijo ostanke umazanije v pralnem stroju. 

Da bi očistila pralni stroj, vsaka dva do tri tedne vanj vstavi dve tableti za pomivanje posode, da ga temeljito očistiš.

Tableto položi neposredno v boben, nato pa pri zaprtih vratih dolij dodatno vodo skozi predel za pralno sredstvo, dokler ni nekoliko nad nivojem spodnjega roba odprtine.

Tablete lahko tudi predhodno raztopiš v topli vodi, nato pa jih vlij ali uporabi prašek za pomivalni stroj. Zatem "operi" na 90-ih stopinjah.

Tablete in prašek bi morali celo pomagati pri barvnih oblačilih. Tu pa bodi previdna pri občutljivih napisih ali nalepkah, saj lahko postanejo porozne zaradi detergenta. 

Drugi izvrstni "domači pripravki" za čiščenje pralnega stroja so kis, citronska kislina, detergent za pomivanje posode in pecilni prašek - istočasno uporabi le enega od njih. 

Sicer pa: univerzalni kis odlično deluje tudi kot nadomestek za mehčalec. Ni ti treba skrbeti glede vonja, saj hitro izgine. Če pa kljub temu ne želiš prati brez rahlega vonja, dodaj nekaj kapljic sivkinega olja. Njen lep vonj bo pregnal tudi molje.

Povzeto po hudo.com

Preberi še: S pravilno ustno higieno lahko preprečite večino teh težav

Priporočamo tudi: S pomočjo tega trika bo tvoj kavč spet čist in dišeč (vse pripomočke že imaš doma!)