"Tašča me je na moji nosečniški zabavi zmerjala z mrožem in mi prepovedala jesti!" (Izpoved zgrožene nosečnice)

"Ker sem od pogovarjanja postala lačna, sem vstala, da bi pojedla malo tortice. V trenutku, ko sem nanjo položila roko, me je tašča zgrabila zanjo in mi rekla ..."

"Tašča me je na moji nosečniški zabavi zmerjala z mrožem in mi prepovedala jesti!" (Izpoved zgrožene nosečnice) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2022

Preden začnem, bi želela povedati, da sem nekoliko večja punca. S tem ni nič narobe, rada se imam takšno, kot sem, in moj moto, po katerem živim, se glasi "bodi ti, vsi ostali so že zasedeni" 😅.

Moja tašča je od nekdaj komentirala mojo težo in odkar sem zanosila, jo je začela še bolj, hkrati pa mi začela povzročati slabo vest zaradi tega, kar jem.

Vsakič, ko smo jo obiskali, mi je dala manjši krožnik, porcijo, skodelico, celo žlico. Prav tako mi kupuje "manjše velikosti" oblačil, čeprav sem v drugem trimesečju in mi ta oblačila ne pristajajo.

Moja svakinja se je odločila, da mi priredi nosečniško zabavo. Ko sem prišla, je bila tašča zadolžena za hrano. Vse, kar smo imeli, so bile tortice in pomarančni sok. Ker sem od pogovarjanja postala lačna, sem vstala, da bi pojedla malo tortice.

V trenutku, ko sem nanjo položila roko, me je tašča zgrabila zanjo in mi rekla, da sem se že dovolj zredila in da če bom še tako nadaljevala, njen sin ne bo srečen, ker bo moral živeti z "ogromnim mrožem".

Bila sem tako šokirana, da nisem vedela, kako regirati – še posebej, ker je to rekla na glas. Pogledala me je češ, da se mi opravičuje, a mi je s pogledom dala vedeti, da ji v resnici ni žal za to, kar je rekla.

Odložila sem tortico, pograbila svoje stvari in začela odhajati. Njena hčerka me je ustavila in mi rekla, da ne morem oditi kar sredi zabave in jo tako osramotiti. Jaz pa sem ji odgovorila, da naj svoji mami reče, naj odide, če želi, da ostanem, ona pa mi je rekla: "Si nora? Ona je moja mama! Želiš, da jo vržem ven pred vsemi?" Obrnila sem se in nadaljevala s hojo. Poklicala sem svojo mamo, da pride po mene, in odšla domov.

Kmalu se je domov vrnil tudi moj mož in videti je bil besen.

Rekel mi je, naj mu razložim, kaj sem naredila na zabavi in zakaj. Omenila sem mu, kaj je storila njegova mama, on pa se je razjezil name, češ da sem zas*ala vse zaradi neke malenkosti. Odgovorila sem mu, da po mojem mnenju ni bila malenkost, saj mi dobesedno ni dovolila jesti, ko sem bila lačna. On pa mi je rekel, da je njegova mama mislila le dobro in da se moram takoj znebiti te mentalitete, da me vse tako hitro užali, preden to prenesem na najinega sina.

Povedal mi je, da to ni dovolj dober razlog, da kar odidem z zabave, v katero sta njegova mama in sestra vložili ogromno denarja, časa in truda, ter da imam še dovolj časa, da ju pokličem in popravim zadevo, a jaz tega nisem želela narediti.

Ker ni nehal pritiskati s tem, naj pokličem in se opravičim za to, kar se je zgodilo, sem odšla k svoji mami. Kar naprej je govoril, kako jezni in razočarani sta njegova mama in sestra ter me oklical za nehvaležno in zlobno.

Sem res pretiravala?

Vir: Reddit

Preberi še: "Moji starši zahtevajo, da se znebim dojenčka, ker sem zanosila z ..." (zapis Slovenke)

Priporočamo tudi: "Mama za mojo poroko varčuje že od mojega rojstva, zdaj pa je noče plačati zaradi TEGA" (izpoved žalostne Slovenke)