Tako lahko res uspešno poskrbiš za DOBRO POČUTJE 'tam spodaj'

Če si ena od tistih nesrečnic, ki se ji težave tam spodaj kar naprej ponavljajo, in misliš, da ni rešitve za to, ker si preizkusila že čisto vse, preberi tole. 

Tako lahko res uspešno poskrbiš za DOBRO POČUTJE 'tam spodaj' (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
30. 9. 2022 | Promocijsko sporočilo

Torej, na žalost se soočaš s ponavljajočimi se vaginalnimi vnetji, za katere niti ne odkriješ pravega vzroka?

Ginekologinja ti je verjetno že povedala, kako pravilno ravnati, da do tega ne pride.

Za pravilno ukrepanje proti težavam s ponavljajočimi vaginalnimi vnetji je pomembno vzdrževanje normalne vaginalne flore in poznavanje dejavnikov, ki vplivajo na njene spremembe. 

Tvoji osnovni preventivni koraki:

√ Uporabljaj bombažne higienske vložke in bombažno spodnje perilo.

√ Če imaš pogosta vnetja, se čim bolj izogibaj javnim kopališčem.

√ V prehrani se izogibaj alkohola, kofeina in enostavnim ogljikovim hidratom (sladkor, bela moka, kruh, testenine). 

√ Izogibaj se stresu oz. se ga nauči obvladovati.

Res je, za tvoje težave je lahko kriv tudi stres.

Stres povzroča izločanje kortizola, stresnega hormona, ki zavira izločanje glikogena v nožnični sluznici, ki predstavlja hrano za mlečnokislinske bakterije (Lactobacillus).

Ti se zato reducirajo in tako se ravnovesje v mikroflori poruši. Sledijo vnetja, glivična in/ali bakterijska.

Poleg tega, da se na dnevni bazi znaš sproščati in pomirjati ter da se izogibaš nepotrebnim situacijam, ki nate delujejo negativno oz. stresno, ti priporočamo še linijo za intimno higieno Vidermina Prebiotic, ki vsebuje alfa-gluko-oligosaharid, ki predstavlja hrano za mlečnokislinske bakterije, in tako spodbuja njihovo razmnoževanje ter vzpostavlja ravnovesje mikroflore.

Kaj so mlečnokislinske bakterije oziroma lactobacilusi?

To so na tvojem telesu naravno prisotni mikroorganizmi, ki skrbijo, da je mikroflora v ravnovesju.

Izločajo tudi mlečno kislino, ki daje tvoji nožnici kisli pH in deluje negativno na patogene (torej na hudobce, ki porušijo tvojo mikrofloro).

Vidermina Prebiotic je linija, namenjena vsakodnevnemu umivanju in negi intimnega predela – vsebuje alfa-gluko-oligosaharid, mlečno kislino in pro-vitamin B5 – ki pomaga uravnotežiti vaginalno floro in vaginalni pH ter omejuje razvoj patogenih mikroorganizmov, hkrati pa tudi pomirja in ščiti.

Zaščiti intimni predel, preden greš v fitnes ali na bazen 

Vročina in vlaga neugodno delujeta na nežno kožo in sluznico tvojega intimnega predela.

Predstavljata idealni pogoj za razvoj glivic, poleg tega pa povzročata tudi mikropoškodbe, ki so ''odlična'' mesta za razvoj bakterij in virusov.

Med plavanjem voda tudi prodira v nožnico in z njenih sten izpira varovalno sluz in mlečnokislinske bakterije, kar dodatno oslabi obrambno sposobnost nožnice.

Najslabši za sluznico pa so seveda bazeni, saj klor negativno vpliva na pH vaginalne sluznice, poleg tega pa je v javnih bazenih prisotnih veliko tujih mikroorganizmov.

Če redno obiskuješ bazene in/ali fitnes, ti priporočamo, da za čiščenje intimnega področja uporabiš čistilno raztopino ali čistilno peno Vidermina CLX, ki tvojo sluznico ohranjata v pravilnem ravnovesju, poleg tega pa zaradi vsebovanega Chlorexidine Digluconate učinkovito delujeta proti glivicam in bakterijam.

Kaj pa lahko narediš, ko je vnetje že prisotno? 

Kaj pa, ko te že srbi in peče ali pa sta prisotna tudi že izcedek in neprijeten vonj?

Ko se ti zaradi stresa, antibiotikov, antimikotikov, nosečnosti, obiska bazena ali česarkoli drugega poruši ravnovesje mikroflore in že pride do glivičnega in/ali bakterijskega vnetja, pa si lahko pomagaš s celotno linijo Vidermina CLX.

Prednost te linije je v formulaciji, ki zaradi vsebovanega Chlorexidine Digluconate deluje tako proti glivicam kot tudi bakterijam.

Linija vsebuje tudi druge učinkovine, ki delujejo antimikrobno, protivnetno in proti rdečici ter ugodno vplivajo na vaginalno sluznico.

Uporabiš lahko Vidermina CLX intimni gel za zunanjo uporabo ali Vidermina CLX vaginalne globule za notranjo uporabo in tvoja težava bo kmalu le še preteklost.

Ko se to zgodi, pa se obvezno vrni k osnovnim preventivnim korakom, da se nikoli več ne ponovi.