Swinganje na vidiku

Jutri se bo začel plesno glasbeni dogodek - Ljubljana SweetSwing Festival v organizaciji Društva za kulturo swinga SweetSwing in bo trajal do sobote.

26. 3. 2008

Čakajo te trije dnevi plesnih delavnic avtohtonega plesnega stila swing, ki zajema lindy hop, balboo in boogie-woogie, s svetovno znanimi plesnimi učitelji:

  • Iz Italije bosta prišla Isabella Gregorio in Vincenzo Fesi.
  • Iz Francije prihajata Alice Mei in Thomas Blacharz.
  • Slovenijo pa bosta zastopla Katja Hrastar in Nejc Zupan – slednja sta novembra osvojila prvo mesto na tekmovanju Lindyshock v Budimpešti.

Ukradene slaščice

Festival zajema štiri plesno-glasbene prireditve, ki bodo vključevale predstavitev sveže slovenske jazz zasedbe Jazz Station Quartet, gostovanje ameriške swing skupine The Stolen Sweets in legendarne slovenske zasedbe Miha Jazbinšek in njegove legende, plesno tekmovanje Jack'n'Jill, brezplačni plesni tečaj swinga, tekmovanje DJ-jev in plesni šov.

In še zanimivo darilo: Vsi udeleženci festivala bodo deležni brezplačnega ogleda znamenitosti Ljubljane, ki ga podarja Mesto Ljubljana – v petek dopoldne.

Zabav, da se ti zrola

V četrtek in petek zvečer se ogrej v dvorani Ljudskega doma Šentvid, nato pa festivalsko dogajanje doživi v Festivalni dvorani na glavnem gala swing večeru v soboto – tam bosta nastopila ameriška skupina The Stolen Sweets in legendarna slovenska zasedba Miha Jazbinšek in njegove legende. Oči si boš lahko napasla ob plesnem šovu in se naučila nekaj osnovnih korakov na brezplačnem tečaju swinga – ob 20.30 … Ne zamudi!

Če te mika, poišči več informacij na uradni spletni strani festivala.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri