Svetovno znani tenorist na koncertu Royal Christmas Gala v Stožicah

Na velikem božično-novoletnem spektaklu Royal Christmas Gala, ki ga boste lahko v živo doživeli 22. 12. v Dvorani Stožice, se nam obeta vrhunska produkcija s svetovno najbolj uspešno sopranistko Sarah Brightman, ki jo bodo spremljali – poleg simfoničnega orkestra – tudi v Sloveniji izjemno popularni Gregorian in kar trije tenoristi: svetovno priljubljeni grški tenorist Mario Frangoulis, ki se je zapisal v srca tisočih žensk po celem svetu in je najbolj znan po skladbi »Vincero, Perdero«, poleg njega pa še tenorist Fernando Varela, znan tudi iz slovite zasedbe Forte Tenors in kontra tenorist Narcis, dolgoletni pevec v zasedbi Gregorian.

Svetovno znani tenorist na koncertu Royal Christmas Gala v Stožicah (foto: Management) Management
7. 12. 2017

K veličastnosti tega enkratnega koncertnega večera pa bo prav gotovo pridonesla tudi svečana in razkošna oprema odra, vrhunski zvočni in svetlobni park, režisersko taktirko nad celotnim božanskim večerom pa nima nihče drug kot Anthony Van Laast, ki je znan kot koreograf, ki ustvarja predstave na West Endu in na Broadwayju. Poleg številnih del za odre, je sodeloval kot koreograf tudi pri filmih Mamma Mia! (2008) in Lepotica in zver (2017), sodeloval pa je tudi pri projektu Kate Bush iz leta 1979 »The Tour Of Life«.
  /> 
 
Rojen je v Afriki in vzgojen v Grčiji. Študiral je v Londonu, kjer ga je odkril sir Cameron Mackintosh, ki so ga v New York Timesu označili kot »najbolj uspešnega, vplivnega in močnega producenta našega časa«. Mackintosh ga je takoj povabil nastopati v vlogi Mariusa v Les Misérables na londosnkem West Endu in kmalu zatem ga je povabil še sir Andrew Lloyd Webber, kjer je prevzel vlogo Raoula v Fantomu iz opere. Kot zmagovalec štipendije Marie Callas in Pavarottija ga je pot zanesla v Italijo, kjer je študiral pri slovitem Carlu Bergonziju.

MARIO FRANGOULIS
 
Po priporočilu enega od njegovih mentorjev, legendarne mezzosopranistke Marilyn Horne, se je Mario podal v Rim na avdicijo k priznanemu tenoristu Alfredu Krausu in tako je postal njegov edini zasebni študent. Potovali so po celem svetu, Frangoulis pa je študiral in se učil. Ta intenzivna vadba je utrdila Mariovo trdno vokalno tehniko in zmožnost petja visokih tonov, kar je značilnost Krausovega sloga. Še naprej je negoval vokalno znanje na glasbeni šoli Juilliard v New Yorku, kjer je študiral pod vodstvom Dodi Protero.

Snemalno kariero je začel takoj, ko ga je odkril Peter Gelb, vodja Sony Classical, ki zdaj vodi Metropolitansko opero v New Yorku. Od takrat je prodal več kot milijon albumov po vsem svetu. Kot klasični crossover pevec je debitiral leta 2002 z izdajo Sometimes I Dream in Follow Your Heart. Oba albuma sta Maria postavila med 3 najboljše crossover pevce na Billboardovi lestvici, kjer je obdržal 2. in 3. mesto ob Bocelliju in Joshu Gobanu za kar 50 tednov. Konsistentno je pozicioniran med najboljših 10 na mednarodnih lestvicah, leta 2011 pa je bil izbran za najboljšega moškega crossover pevca na svetovni ravni, s čimer so ga dokončno prepoznali kot enega najpomembnejših pevcev tega žanra.

MARIO FRANGOULIS
 
Mario Frangoulis je znan po svojih prefinjenih vokalnih interpretacijah in edinstveni sposobnosti petja v več kot 5 jezikih. Kombinira klasično in sodobno petje, poleg tega pa je navdušen nad mešanicami večih slogov (opera, pop, rock, folk, soul/R&B, world). Nastopal je s svetovno znanimi umetniki, kot so Sarah Brightman, Placido Domingo, José Carreras, Lara Fabian, Justin Hayward in Klaus Meine. Nastopal je z orkestri, kot so Boston Pops, Chicago Symphony, Symphony Dallas, Tokyo Philharmonic, Novaya Opera iz Moskve in londonski filharmoničnim orkestrom, če jih naštejemo samo nekaj. Mario je v svoji karieri nastopal v široki paleti vlog, kjer se je izkazal kot vrhunski pevec in igralec. V novem tisočletju je osvojil vlogo Tonyja v West Side Story in nastopil v milanski La Scali.
 
Konec leta 2012 je Maria povabil Robin Gibb k snemanju ene njegovih zadnjih pesmi "Daybreak”. V čast Gibba je Mario to pesem prvič izvedel na zelo čustvenem koncertu, ki so ga snemali na javni televizijski postaji v ZDA s slovitim orkestrom Boston Pops v Symphony Hallu s priznanim dirigentom Keithom Lockhartom. Mario Frangoulis Live With The Boston Pops, njegov tretji posebni javni televizijski nastop pa je dosegel več kot 50 milijonov gospodinjstev v ZDA in Kanadi.
 
Leta 2015 se je Mario pridružil šestkratnemu dobitniku Grammyja, aranžerju in producentu Jorgeju Calandrellu. Rezultat njunega dela je album Tales of Christmas, objavljen po celem svetu. Med ustvarjanjem in snemanjem albuma je Mario nastopil na več kot 30 velikih koncertih v newyorškem Jazzu v Lincoln Centru, s posebnim klavirskim recitalom pa z maestrom in pianistom Eugenejem Kohnom (Placido Domingo, Andrea Bocelli in Maria Callas) ob vznožju Akropole v gledališču Herod Atticus.
 
Leto 2016 je bilo za Maria resnično polno, saj je snemal in izdal nov grški album Kivotos in se podal na turnejo ob promociji albuma. Poleti ga je Sarah Brightman povabila na turnejo po Aziji in Mehiki. Istega leta je Mario izdal Sing Me An Angel z gostujočim sopranistom Sisselom, ki je bil posnet v amfiteatru Herod Atticus na Akropoli, enem najprestižnejših antičnih gledališč na svetu.

MARIO FRANGOULIS
 
Mariova neskončna energija za nastope ga je pripeljala do turneje v Grčiji in v različnih delih Evrope, do prvih koncertov v Avstraliji in nekaj posebnih nastopov v ZDA, leto pa bo zaključil s turnejo Royal Christmas Gala s Sarah Brightman, Gregorian, Narcisom in Varelo. Maria njegovi prvrženci in ljubitelji spoštujejo in spremljajo tudi zaradi njegovega humanitarnega dela. Več kot 25 letih na svetovnih odrih je predan tudi pomoči potrebnim, še posebej otrokom.
 
Ne zamudite tega izjemnega spektakla. Vstopnice so že na voljo na www.eventim.si in na vsem njihovih pooblaščenih prodajnih mestih.
 
Več informacij na:
www.starprodukcija.hr
www. sarahbrightman.com
www.gregorian.de