"Sumim, da naju oče snema" (odkritje zgrožene Slovenke)

"Kako naj se lotim postopka, da potrdim moje sume in da ga pristojni kaznujejo?"

"Sumim, da naju oče snema" (odkritje zgrožene Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2022

"Smo 3-članska družina. Že od malih nog vem, da je oče obseden z mamo. Velikokrat sem ga že zasačila, ko je na vratih njune spalnice prisluškoval, kaj mama počne. Tudi snemalne naprave smo že našli pod posteljo oz. v njeni okolici. Bolano, vem. Ampak, če mame to ne moti, se nimam kaj vmešavati, čeprav sem že večkrat očetu rekla, da je bolan v glavo.

Zdaj pa sumim, da so njegove bolne navade napredovale. Sumim, da so snemalne naprave tudi drugod po hiši. Zakaj?

Ko je oče zdoma, se seveda z mamo marsikaj pogovarjava, on pa se je že večkrat zarekel in izjavil to, kar sva se pogovarjali samo jaz in mama. Mami sem zaupala tudi marsikaj osebnega, kar očetu ne bi nikoli zaupala. On pa kar naenkrat za to ve.

Torej upravičeno sumim, da najine pogovore snema. Če mame to ne moti, njena stvar, mene pa moti zelo in bom tudi ukrepala. Mene pa ne bo snemal! Kako naj se lotim postopka, da potrdim moje sume in da ga pristojni kaznujejo? Kako do dokazov? Sem že brskala po hiši, pa nisem ničesar našla," se je po pomoč na slovenski forum obrnila mlada Slovenka.

"Sovražim biti starš in ne prenesem svojega otroka" (brutalno iskrena izpoved očeta)

"Mogoče se mama in oče tudi pogovarjata in mu pove? jo je vprašala ena od uporabnic, na kar ji je dekle odgovorilo:

"Tako osebnih stvari mu zagotovo ne bi povedala. Saj mi tudi ona zaupa kaj delikatnega, kar mu nikakor ne bi povedala, pa je oče to izvedel.

Meni [je to, op. a.] huda muka. Ne moreš se normalno in sproščeno pogovarjati, ker veš, da te (lahko) nekdo snema. Grozljivo. Ne privoščim nikomur."

Ojoj! Kaj bi ji svetovala ti? 🙄

Zapis zgrožene Slovenke: "Se vam zdi normalno, da porodu prisostvujejo otroci?"