Študentje zbirajo šolske potrebščine in oblačila

Ob vsesplošnem zaskrbljujočem stanju in vse večji brezposelnosti se na Klubu mariborskih študentov zavedajo, da v teh težkih časih ključno vlogo igrata solidarnost in dobrodelnost. V ta namen so se lotili projekta, preko katerega bodo izbranim dijakom in študentom pomagali z zbranimi sredstvi.

28. 8. 2013

Projekt bo potekal v treh fazah.

Prva faza je razpis, katerega namen je ublažiti materialno stisko socialno najšibkejšim dijakom in študentom. Dijaki in študenti, izbrani preko razpisa, bodo prejeli sredstva, ki jim bodo olajšala uvodne mesece izobraževanja. Na razpis se lahko prijavijo socialno ogrožene družine same ali pa jih prijavijo njihovi prijatelji, sorodniki, znanci. Zadnji rok za prijavo dijakov je 9. september 2013. Razpis za študente bo objavljen kasneje.

»Iz dneva v dan opažamo propadanje podjetij v Sloveniji, števec brezposelnih pa iz ure v uro povišuje svoje številke. Država ukinja državno štipendijo, ki je namenjena ravno socialno najšibkejšim, zato ugotavljamo, da je izobraževanje postalo prej privilegij kot pravica in ta trend želimo spremeniti s tem projektom,« je o pomenu razpisa in zbiranja potrebščin povedal vodja projekta Tim Gumilar.

Daruj šolske potrebščine in oblačila!

Preko razpisa bo Klub mariborskih študentov podaril sredstva, ki jih bo predhodno pridobil s strani fizičnih in pravnih oseb. Zato pozivajo vse, ki lahko pomagajo, da jim priskočijo na pomoč pri zbiranju potrebščin.

Zbirajo šolske potrebščine, stare učbenike, delovne zvezke in oblačila, ki jih bodo lahko podarili družinam, izbranim preko razpisa.

S to gesto izvajalci projekta želijo pokazati, da še obstajajo ljudje, ki so pripravljeni pomagati in ki želijo omogočiti izobraževanje tudi socialno najbolj ogroženim. Pomagajte jim uresničiti to željo.

Našteta sredstva lahko prineseš v Klub mariborskih študentov, Pristaniška ulica 2, 2000 Maribor, v času uradnih ur: ponedeljek, med 11:00 in 13:00, torek, med 14:00 in 16:00, četrtek, med 16:00 in 18:00, in petek, med 11:00 in 13:00.

Sredstva bodo zbirali od 26. avgusta do 20. septembra.

Sejem rabljenih učbenikov

Tretja faza projekta je sejem rabljenih učbenikov za dijake, ki bo potekal 4. septembra 2013 na zgornjem platoju tržnice. Od 11:00 pa vse do 17:00 se boste dijaki lahko družili in si hkrati izmenjevali stare učbenike, hkrati pa še kaj malega zaslužili. Vsak bo namreč lahko postavil svojo ceno učbenika, ki ga prodaja. Za sproščeno vzdušje bo skrbel DJ, za zabavo pa zanimiv animacijski program.

V primeru slabega vremena se sejem prestavi na 9. september 2013.

Sejem rabljenih učbenikov bo prav tako potekal za študente, in sicer 4. oktobra 2013 med 11:00 in 17:00 pred Univerzitetno knjižnico Maribor.

Čuj ti, prinesi učbenik in zasluži si!

Za več informacij in redno obveščanje o dogodkih si oglej njihovo spletno stran www.klub-kms.si ali dogajanje spremljajte na njihovi facebook strani KMŠ – Klub Mariborskih Študentov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri